کد خبر: ۶۶۴۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۰

کوفته کشک

صفحه نخست » کدبانوگری


فرنوش شهابی

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده: ۶۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

تخم‌مرغ: ۱ عدد

برنج: ۱ پیمانه

سبزی کوفته: ۴ قاشق غذا‌خوری

نعنا خشک: ۲ قاشق غذا‌خوری

پونه کوهی: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

سیب زمینی: ۲ عدد

کشک: ۳ الی ۴ قاشق غذا‌خوری

تخم‌مرغ آب‌پز و پیاز‌داغ برای تزئین: به مقدار لازم

نمک، فلفل‌سیاه، پاپریکا، پودر ‌سیر: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا برنج را باید بپزید برای این کار از قبل کمی‌ خیس کنید و برنج را روی حرارت قرار دهید و تا نیم‌پز شود اصلا نباید له شود وگرنه کوفته را شل می‌کند پس دقت کنید شل نشود و زنده بردارید. یکی از پیازها را رنده ریز بزنید و آب آن را بگیرید.گوشت و نیمی‌ از برنج و پیاز رنده شده و ۲ قاشق غذا‌خوری سبزی کوفته و تمام ادویه‌ها و نمک را داخل کاسه بریزید و ورز دهید (ورز دادن در تهیه کوفته بسیار مهم است هر‌چقدر بهتر ورز بخورد امکان ترک آن کمتر است) حالا از مواد کوفته به اندازه پرتقال بردارید و گرد کنید سپس کوفته‌ها را داخل ظرف گذاشته و برای ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا منسجم شود.در همین حین که کوفته‌ها در حال استراحت می‌باشند سس را آماده کنید برای تهیه سس پیاز دیگر دستور را نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر کمی‌ تفت دهید سپس به آن زردچوبه و نمک و فلفل‌سیاه اضافه کنید سپس مابقی برنج را اضافه کنید و کمی‌ تفت دهید و بعد نعنا خشک و مابقی سبزی کوفته و پونه ریخته و ۳ لیوان آب بریزید و بگذارید به جوش بیاد.آب که به جوش آمد کوفته‌ها را از فریزر خارج کنید و به آرامی ‌داخل سس قرار دهید و شعله را ملایم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید مواد بپزند سپس سیب‌زمینی را پوست بگیرید و ۴ قاچ کنید و برای ۲۰ دقیقه بگذارید تا پخته شود و بعد کشک را اضافه کنید و بگذارید برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دیگر بپزد و سس غلیظ شود سپس به همراه پیاز داغ و تخم‌مرغ آب‌پز میل کنید.

نکات کلیدی در تهیه کوفته کشک

نعنا را زیاد تفت ندهید وگرنه مواد تلخ می‌شود.

افزودن برنج به سس باعث لعاب انداختن کوفته‌ها می‌شود.

حرارت باید متوسط رو به پایین باشد.

در انتها نمک سس را تست کنید زیرا کشک خودش نمک دارد پس حتما در انتها نمک را اندازه کنید.

اگر دوست دارید سس کوفته روشن بماند از فلفل سفید استفاده کنید.

نظرات