مرجو خورش
فرنوش شهابی
مواد لازم برای تهیه
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
عدس: ۱ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
رب گوجه: ۱.۵ قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
آبغوره: به مقدار لازم
آلو بخارا: ۱۰ عدد
نمک، فلفلسیاه، زردچوبه، پودر دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه خورش ابتدا عدس را پاک کنید سپس خوب بشورید و خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و هم راحتتر پخته شود، برنج را خیس کنید و به آن کمی نمک اضافه کنید سپس گوشت را خرد کنید.
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل روغن و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشهای شود سپس گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی فلفلسیاه اضافه کنید و گوشت را خوب سرخ کنید.
در ادامه وقتی گوشت خوب سرخ شد رب را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود سپس عدس خیس خورده را اضافه کنید و چوب دارچین یا پودر دارچین را اضافه کنید و چند پیمانه آب جوش روی خورش ریخته و بگذارید تا گوشت و عدس پخته شود.
اجاز دهید ابتدا خورش به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا خورش با حرارت کم جا افتاده شود در همین حین سیب زمینیها را پوست بگیرید و کمی داخل روغن تفت دهید و به خورش اضافه کنید و سپس کمی زعفران و آبغوره و آلوها را که از قبل خیس کردید و نرم شده به همراه همان آبی که خیس خورده اضافه کنید و بعد از پخت گوشت، نمک غذا را تنظیم کنید و برنج را نیز آبکش کنید و دم بگذارید سپس به همراه خورش میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی
اگر پودر دارچین بریزید خورش شما کمی تیرهتر میشود ولی اگر از چوب استفاده میکنید بعد از پخت آن را از خورش خارج کنید.
می توانید به جای آبغوره از آب لیموترش استفاده کنید.
مقدار آلوها را بنا به ذائقه خود می توانید کم و زیاد کنید.
اگر عدس شما زودپز میباشد میتوانید در اواسط پخت آن را اضافه کنید تا له نشود.