کد خبر: ۶۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۰

رابطه عجیب غذا و رانندگی

صفحه نخست » پزشکی


سالانه حدود ۱.۳۵ میلیون نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند، رانندگان حرفه‌ای به دلیل مدت زمان زیادی که پشت فرمان هستند بیشتر در معرض خطر تصادف قرار دارند.

به گفته محققان چندین عامل شناخته‌شده ازجمله جنسیت، سن، تجربه، مهارت‌ها و نگرش‌های رانندگی در این زمینه حائز اهمیت هستند، اما ممکن است سبک زندگی نیز عاملی دیگر باشد. به‌ویژه اینکه رانندگی در مسافت‌های طولانی اغلب موجب کمبود خواب، عادات غذایی نادرست و فعالیت بدنی محدود می‌شود.

معمولا الگو‌های رژیم غذایی به دسته غذا‌های اصلی (مصرف زیاد کربوهیدرات، غلات تصفیه‌نشده، لبنیات و تخم‌مرغ)، پروتئین‌های حیوانی (ماهی و مرغ) و تنقلات (غذا‌های سرخ شده، دسر‌ها و نوشیدنی‌های شیرین) تقسیم می‌شوند.

محققان معتقدند رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات و غذا‌های اصلی به‌شدت با رفتار‌های ایمن رانندگی در ارتباط هستند، زیرا رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین حیوانی هستند و با میزان بالاتر خطاها، کاهش غلظت و تمرکز کمتر و مصرف تنقلات در میان‌وعده به شدت با رفتار ناایمن رانندگی همراه هستند.

براساس نتایج به دست آمده؛ خستگی بر الگو‌های رژیم غذایی و ایجاد رفتار‌های رانندگی تاثیر دارد، به‌طوری‌که رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات و غذا‌های اصلی با خستگی کمتری در ارتباط هستند و رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین حیوانی و میان وعده شامل تنقلات با خستگی بیشتر همراه می‌شوند.

گفتنی است؛ نتایج یک مطالعه از رابطه بین الگوی غذایی و رفتار رانندگی در نمونه‌ای از رانندگان حرفه‌ای کامیون خبر داده است. البته از طریق تجزیه‌وتحلیل این گزارش می‌توان گفت که رفتار مثبت رانندگی با رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات مشخص می‌شود در حالی که برخی از رفتار‌های خطرناک رانندگی (اشتباهات، خطا‌ها و تخلفات) را می‌توان توسط رژیم غذایی ناسالم پیش‌بینی کرد، الگو‌های غذایی ناسالمی که شامل میزان زیاد چربی و قند‌ها هستند.

نظرات