
فرنوش شهابی
اسفناج یا برگ چغندر: نیم
کیلو
رشته لخشک: ۲۰۰ گرم
عدس: ۲۰۰ گرم
کشک یکدوم پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
پیازداغ و نعناداغ: به مقدار
لازم برای تزئین
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه:
به مقدار لازم
ابتدا عدس را از یک ساعت قبل
بگذارید تا خیس بخورد و سپس داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا عدسها پخته شود
برای اینکه پوست عدس جدا نشود مقداری کمی نمک به عدس اضافه کنید بعد از پخت آبکشی
کنید.
پیاز را شسته و نگینی ریز
خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس سیر
را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر
خارج شود.
وقتی پیاز و سیر تفت خورد
عدس را افزوده و سپس چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاد وقتی
به جوش آمد رشته لخشک را داخل آن ریخته و بهمدت چند دقیقه اجازه دهید تا بجوشد
حتما در حین جوشیدن لخشکها را هم بزنید تا بهم نچسبد.
اسفناجها را پاک کنید و
ساطوری کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا پخته شود و آب اضافی آن گرفته شود سپس
اسفناج را به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.
در انتهای پخت کشک را با کمی
آب ولرم باز کنید و به آش اضافه کنید و سپس نمک آش را اندازه میکنیم به همین
راحتی آش لخشک ما حاضر شد حالا آش را در ظرف سرو ریخته و با پیازداغ و نعناداغ
تزئین کنید. نوش جان