خانه پلاک بیستونه
«خانه پلاک بیستونه» یک روز محل زندگی علامه طباطبایی بود که در اختیار یکی از شاگردانش به نام شیخ حسن نوری همدانی قرار گرفته بود؛ اما این خانه تنها محل زندگی شیخ حسن و خانوادهاش نبود. بلکه مسکن تعداد زیادی از نوجوانان و جوانانی بود که در روزهای پایانی هفته برای تمرین تئاتر، سرود، فن سخنرانی و گفتوشنود درباره معارف دینی دور هم جمع میشدند. از فعالیتهای انجمن در مراسم جشن نیمه شعبان سالانه و با حضور عموم مردم، فضلای حوزه علیمه و حتی مراجع وقت رونمایی میشد. در روزگار فقدان تلویزیون و سینمای سالم، برنامه تئاتر انجمن، برای شرکتکنندگان مهمترین بخش مراسم به حساب میآمد. آنقدر که مسئولین مراسم مجبور میشدند برای کنترل جمعیت از نیروهای شهربانی استفاده کنند. حالا پس از گذشت حدود نیم قرن، اعضاء خانه پلاک بيستونه خاطرات خود از آن روزها را بازگو کردهاند. خاطراتی که هرچند برای سالهای دور است اما هنوز تازه و شنیدنی است.
در برشی از کتاب میخوانیم:
زمانی که همه طلبهها دنبال درس و بحث بودند، ایشان روی جوانها سرمایهگذاری کرد. ایشان میگفت: فلان طلبه به من گفته است چه فایدهای دارد این جلسات؟ فوقش این است که بعد از مرگ تو، این بچّهها یک مجلس ختم برایت بگیرند. بیا و درس حوزه را ادامه بده.
یک بار حاج شیخ حسن نوری خدمت امام(ره) عرض کرده بود اگر بخواهم آن تعدادی که در انجمن تربیت شدهاند و الان به مملکت خدمت میکنند را جمع کنم، جماران پر میشود.
کتاب «خانه پلاک۲۹»؛ تاریخ شفاهی انجمن ولیعصر و فعالیتهای شیخ حسن نوری همدانی در قطع رقعی و ۳۸۳ صفحه، به کوشش محمدحسین فروغی و حسین ابراهیمی به رشته تحریر در آمده و توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر شده است.
علاقهمندان جهت تهیه کتاب میتوانند از طریق سایت nashreshahidkazemi.ir و یا از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب را با تخفیف دریافت کنند.