چه کسانی نباید اصلا آبگوشت بخورند؟
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاویویتامینA، گروه ویتامینهای B بهویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس،پروتئینو نشاسته است.
به نقل ازبرنا حیدر عظمایی محقق و پژوهشگرطبسنتی درباره مهمترین خواص آبگوشت اظهار کرد:گوشتو حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین و آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش میدهد و تقویتکننده سیستم ایمنی بدناست.
وی بیان کرد: آبگوشت بهتر است همراه باسبزیجاتوپیازمصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افرادی که دچار اضافهوزنوچاقیهستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، افزود: این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان جو میل کنند.
عظمایی درباره مناسبترین زمان برای مصرف آبگوشت گفت: این غذا مقوی و سنگین است، بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین میبرند به هضم غذا هم کمک میکنند.
موارد منع مصرف آبگوشت
وی درباره موارد منع مصرف آبگوشت تأکید کرد: مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتما مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.
عظمایی درباره سایر افرادی که باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، یادآور شد: مبتلایان به بیماریهایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداویمزاج هم بهتر است آبگوشت نخورند.