
آبگوشت
یکی از غذاهای سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاویویتامینA،
گروه ویتامینهای B
بهویژه B۱۲
و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن،
مس،پروتئینو نشاسته است.
به
نقل ازبرنا
حیدر عظمایی محقق و
پژوهشگرطبسنتی درباره مهمترین خواص آبگوشت اظهار
کرد:گوشتو حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین و آهن برای
افراد لاغر و مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش میدهد
و تقویتکننده سیستم ایمنی بدناست.
وی
بیان کرد: آبگوشت بهتر است همراه باسبزیجاتوپیازمصرف شود؛
سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید
است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند.
این
محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افرادی که دچار
اضافهوزنوچاقیهستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند،
افزود: این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان جو میل کنند.
عظمایی درباره مناسبترین زمان برای مصرف آبگوشت گفت: این غذا
مقوی و سنگین است، بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده
هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛
این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین میبرند به هضم غذا هم کمک میکنند.
موارد منع مصرف آبگوشت
وی
درباره موارد منع مصرف آبگوشت تأکید کرد: مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را
استفاده نکنند و در صورت مصرف حتما مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.
عظمایی
درباره سایر افرادی که باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، یادآور شد: مبتلایان به
بیماریهایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ
کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداویمزاج
هم بهتر است آبگوشت نخورند.