
فرنوش شهابی
مواد لازم
پیاز :نیم کیلو
عدس: یک
لیوان
نخود: یک لیوان
لوبیا چیتی: یک
لیوان
آلبالو تازه یا خشک: 50 گرم
ذغال اخته: 50 گرم
زردآلو: 4 عدد
آلوبخارا زرد: 50 گرم
رشته آشی: 200 گرم
رب گوجه :یک
قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده: 150 گرم
روغن :به
میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
نعنا خشک :به
میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا حبوبات را از شب قبل با آب سرد خیس کنید و
چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاهش یابد و زودتر پخته
شود. همچنین برای گرفتن بوی زحم حبوبات با یک عدد از پیازی که گفته شد آنها را
بپزید.
سپس زردآلو، آلبالو، ذغالاخته و آلوبخارا را به حبوبات در
حال پخته شدن اضافه کنید تا بپزند.
یک عدد دیگر از پیازها را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده،
نعنا خشک، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
از مواد گوشتی، کوفته قلقلیهای ریزی در بیاورید و داخل
حبوبات و میوههای پخته شده بریزید تا به همراه حبوبات و میوهها بپزند.
رب گوجهفرنگی را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و بعد از پخت حبوبات و بقیه
مواد به همراه رشته داخل آش بریزید. زمانی که رشته آشی پخت آن را در ظرف مورد نظر
بریزید و با چاشنیهای پیاز داغ و نعنا داغ آماده شده تزیین کنید.
برای تهیه نعنا داغ، نعنای خشک را با مقداری روغن، که نباید
خیلی داغ شود، تفت دهید.