فرنوش شهابی
مواد لازم برای تهیه با گوشت
گوشت گوسفند یا گوساله: ۵۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
عدس: ۱ پیمانه
کلم قمری: ۲ عدد
رب: ۱ قاشق غذاخوری
شوید: ۱۰۰ گرم
ترخون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل: به مقدار لازم
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود سپس در ادامه گوشت مورد نظر را که خرد کردید و شستید اضافه کنید و به همراه پیاز و ادویهها تفت دهید و گوشت را خوب سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
در ادامه رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوش رنگ و بوی خامی آن گرفته شود سپس چند لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا گوشت کاملا پخته شود دقت کنید برای پخت گوشت نباید آب سرد بریزید میتوانید برای سهولت در کار از زودپز استفاده کنید.
در ادامه وقتی گوشت پخته شده، عدس را که از قبل کمی خیس کردید اضافه کنید و هم بزنید سپس کلم قمری را نیز شسته و به اندازه دلخواه خرد کنید و به گوشت اضافه کرده و بگذارید تا عدس و کلم پخته شوند سپس شوید و ترخون را نیز اضافه کنید.
وقتی همه مواد پخته شدند و تقریبا آب گوشت کمی کمتر شد برنج خیس خورده را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آب برنج تمام شود و دمپخت عدس با گوشت را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید تا کاملا برنج پخته شود سپس در انتها روغن حیوانی یا کره روی آن ریخته و آن را به همراه سبزی یا ترشی سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه دمپخت عدس با کلم قمری
در انتها اگر برنج کمی دان بود کمی آب روی آن بریزید تا بخار کند و برنج نرم شود.
میتوانید از شوید و ترخون تازه استفاده کنید.
به دلخواه از هویج نگینی شده نیز میتوانید در تهیه این دمپخت عدس استفاده کنید.
عدس بهتر است ریز و از نوع محلی باشد.
هیچکدام از مواد را حذف نکنید زیرا در طعم و مزه کلی غذا تاثیر دارد.