فرنوش شهابی
مواد لازم
پیاز: ۲ عدد
گوشت خورشتی گوسفندی: ۲۵۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی: ۱/۲ پیمانه
آلو خورشتی: ۱۵ عدد
رب: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا لوبیا چشم بلبلی را خیس کنید حداقل برای ۱ ساعت بگذارید تا خیس بخورد هم راحتتر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود و بعد داخل آب در حال جوش ریخته و یک بار بجوشانید و آب سیاه آن را دور بریزید آلوها را نیز با مقداری آب خیس کنید تا نرم شود.
در ادامه پیازها را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید سپس داخل قابلمه یا زودپز ریخته و به همراه کمی زردچوبه و روغن پیازها را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته و پیازها شیشهای و سبک شوند در ادامه گوشت را اضافه کنید.
در ادامه گوشت را خوب سرخ کنید و به آن کمی زعفران و فلفل سیاه بزنید سپس رب را اضافه کنید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوش رنگ شود سپس چند پیمانه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت نیمپز شود. بهتر است از آب جوش اضافه کنید افزودن آب سرد باعث دیر پز شدن گوشت میشود.
بعد از نیمپز شدن لوبیا را به همراه آلو خیس خورده اضافه کنید و مجدد کمی زعفران اضافه کرده و بگذارید تا با حرارت کم حسابی خورش جاافتاده شود این خورشت اصلا نباید آبکی باشد در انتها نمک خورشت را اندازه کنید و اگر نیاز بود بنا به سلیقه خود کمی آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید و به همراه برنج سرو کنید نوش جان.
نکات کلیدی
میزان افزودن رب بنا به سلیقه میباشد و میتوانید ۲ قاشق غذاخوری بریزید یا مقدار زعفران را بیشتر بریزید.
آلوها اگر ترش باشد نیازی به آبغوره نیست.
اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید میتوانید به همراه پیاز ۲ حبه سیر نیز تفت دهید.
گوشت خورشتی نباید چربی اضافه داشته باشد.
به دلخواه در انتهای پخت خورشت ترشی گورما می توانید ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ عسلی اضافه کنید.