فرنوش شهابی
مواد لازم
کدو سبز: ۴ عدد
پودر سوخاری: ۵۰ گرم
پیاز: ۶ عدد
گوجهفرنگی خشک و مزهدار شده در روغن زیتون: ۶ عدد
پودر پنیر پارمسان: ۲۵ گرم
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
دانه کاج: ۵۰ گرم
سیر: یک حبه
برگ آویشن: یک قاشق غذاخوری
فلفلسیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای شروع، پیاز را خوب بشویید و بهصورت نگینی خرد کنید. حبه سیر را
هم بعد از پوست کندن و آب گرفتن به کمک گوشتکوب له کنید.
در این مرحله باید چاشنی گوجهفرنگی خشک و مزهدار شده در روغن را بهاندازه
لازم داخل آبکش بریزید تا روغن آن کاملا گرفته شود. (این چاشنی بهصورت کارخانهای
در خیلی از کشورها موجود است و در ایران هم بهصورت سنتی میتوانید آن را از ترشیفروشیها
تهیه کنید. اما چون ممکن است بهآسانی آن را پیدا نکنید، طرز تهیه آن را در ادامه
گفتهایم.)
کدوها را خوب بشویید و بدون اینکه پوست آنها را بگیرید از طول نصف
کنید. حالا فر را روی دمای ۱۸۰
درجه سانتیگراد تنظیم کنید. بعد از چند دقیقه که فر به حرارت مورد نظر رسید کدوها
را با یک قاشق غذاخوری روغنزیتون چرب کنید و حدود بیست دقیقه روی کاغذ نسوز داخل
فر قرار دهید.
نوبت آماده کردن چاشنی غذاست. برای مزهدار کردن کدوها پودر سوخاری،
پیاز خرد شده، سیر له شده و گوجهفرنگی خشک شده در روغن، پودر پنیر پارمسان و برگ
آویشن را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. دانه کاج را هم داخل مخلوطکن بریزید و
بعد از کمی خرد شدن به مواد اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر با
مقدار زیادی فلفلسیاه مزهدار کنید.
کدوها را از فر بیرون بیاورید. چاشنی آماده شده و باقی روغنزیتون را
روی آنها بریزید و دوباره حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلاییرنگ
شوند.
طرز تهیه چاشنی گوجهفرنگی خشک شده در روغن زیتون
گوجهفرنگیها را بهصورت حلقهای برش داده و داخل فر یا زیر آفتاب خشک
کنید. سپس لایهلایه گوجه فرنگیهای خشک شده را داخل شیشه با مقداری آویشن و برگ
رزماری بچینید. اجازه دهید یک سانتیمتر از روی شیشه خالی بماند، سپس روغنزیتون
را روی گوجهها ریخته و در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.