به شیرین دارای طبیعت معتدل و تر است که مقوی قلب و مغز خواهد بود در حالی که به ترش با طبیعی سرد و خشک به تقویت معده کمک میکند.
یک متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: مصرف به شیرین برای ایجاد نشاط، رفع وسواس، سردرد و برطرف کردن بوی بد دهان بسیار مفید است. همچنین در افرادی که دارای سینوزیت مزمن و ترشحات پشت حلق هستند مصرف این میوه به صورت دمنوش و یا داخل غذا مفید خواهد بود.
علی اصل ممقانی افزود: میوه به دارای مواد معدنی بسیار زیای از قبیل کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم است. همچنین این میوه پرخاصیت سرشار از ویتامینهای A ،B۱ ،B۲ ،B۳ و C است که مصرف آن میتواند درمان بسیاری از بیماری ها باشد.
این متخصبیان کرد: از میوه به برای درمان اسهال، کاهش ورم حاد رودهها، قطع خونریزیهای رحمی و بواسیری، پیشگیری از سقط جنین، استفراغ، تقویت معده و بهبود زخمهای دهان، لثه، گلو استفاده میشود. توصیه میشود افرادی که از رفلاکس معده رنج میبرند بلافاصله پس از غذا به پخته شده استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی ایرانی ادامه داد: دانههایبه (بهدانه) برای درمان سرفه، سوزش حلق و رفع التهابات داخلی مخاطها به کار میرود. همچنین میتوان از آن به عنوان نرم کننده طبیعی و حتی درمان سوختگیها، سرمازدگی و ترک پوست بدن نیز استفاده کرد. به دلیل وجود مواد معدنی از قبیل تانن و پکتین در برگ به می توان از آن برای کاهشفشار خون و تنظیم گردش خون نیز استفاده کرد. همچنین برگ به یک آرامبخش و مسکن طبیعی محسوب میشود.
این متخصص طب سنتی ایرانی یادآوری کرد: توصیه میشود از مصرف به بهصورت خام خودداری شود، زیرا این میوه دیرهضم است.