کد خبر: ۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
پپ
صفحه نخست » پزشکی


رحمت پوریزدی

عدس یک نام قرآنی و از دانه‌هائی است که قرآن کریم به آن اشاره‌کرده است. عدس یکی از حبوبات است که از زمان‌های قدیم در غالب نقاط دنیا کشت‌شده است. ازنظر پروتئین بسیار غنی است و در بین گیاهان مقام دوم ر ا ازلحاظ داشتن پروتئین را دارد. عدس منبع غنی از ویتامین‌های گروه B است.

انواع عدس

عدس رسمی: که دانه‌ آن گرد و نسبتا درشت و رنگ آن سبز مایل به زرد است.

عدس ریز یا عدس قرمز: که دانه‌های آن ریز و به رنگ قرمز یا نارنجی است.

عدس از نظر طب قدیم معتدل و خشک است. پوست عدس گرم و خود عدس قابض است؛ به‌عبارت‌دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال است.

غذای کامل

عدس غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی در یک روز را تأمین می‌کند. لذا در قدیم صبحانه‌ سربازان در سربازخانه‌ها عدس پخته بوده است که با شکر یا خرما آن را می‌خوردند.

علاوه بر این كسانی كه به كارهای سخت بدنی اشتغال دارند توصیه می‌شود كه یك وعده غذایی خود را عدس قرار دهند. عدس پخته را با پیازداغ مخلوط کرده، نوش‌جان کنند.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: