فرنوش شهابی
مواد لازم
ماهی قزلآلا: به تعداد نفرات
روغن زیتون: 2قاشق غذاخوری
مرزه خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
سیر: 3 حبه
پودر زنجبیل :یک دوم قاشق چایخوری
پوست رنده شده لیموترش :یک عدد
نمک، فلفل و آبلیمو: به میزان لازم
طرز تهیه
ماهیها را تمیز کنید و بهطور کامل شستشو دهید. در روی شکم ماهی بهطور طولی شکاف ایجاد کنید. پس از خالی کردن شکم ماهی آن را بهطور کامل شستشو داده و آب آن را تخلیه کنید. سپس بهطور عرضی و مورب با یک چاقوی تیز در روی ماهی چند شکاف ایجاد کنید. در ظرفی روغن زیتون، مرزه، سیر، زنجبیل، نمک، فلفل، پوست لیمو و مقداری آبلیمو ریخته و بهطور کامل مخلوط کنید. مواد آماده شده را روی ماهی بریزید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.
پس از گذشت نیم ساعت ماهی را روی کاغذ آلومینیوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. در صورت تمایل و برای پخت بهتر ماهی میتوانید روی آن را با یک ورق کاغذ آلومینیوم بپوشایند و بعد از پخت ماهی، کاغذ آلومینیوم را برداشته و با حرارت قسمت بالای فر (گریل) آن را به صورت برشته درآورید.
مدت زمان پخت ماهی به اندازه آن بستگی دارد. بهطور معمول یک عدد ماهی قزلآلای متوسط به مدت 20 الی 25 دقیقه آماده میشود.