سحر یوسفی
منابع چینی از ایران به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزار ساله مشهور بوده، یاد کردهاند. خرما میوهای بسیار قدیمی است. این میوه پر خاصیت در خاورمیانه و به خصوص در کشورهای عربی به عنوان یک غذای اصلی به کار میرود.
از طرفی خرما منبع خوبی از آهن است که با میزان آهن موجود در مرغ و ماهی قابل مقایسه است. البته در بین میوهها: انگور، توت، خربزه، زالزالک و همچنین نارگیل هم از نظر داشتن آهن، غنی هستند.
این نکته هم حائز اهمیت است که میوهای شیرین و با کالری بالا مانند خرما، برای افرد چاق یا کسانی که بیماری دیابت دارند، باید با احتیاط مصرف شوند.
خرما و سرطان
پژوهشهای جدید، فواید قرار دادن خرما در برنامه غذایی روزانه را تأیید میکنند. اصولا مصرف یک رژیم غذایی مناسب که شامل انواع میوه و سبزی باشد، به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان شناخته شده است. مصرف خرما، روش شناخته شدهای برای درمان سرطان و سایر بیماریهای عفونی است.
...