بستنی و افزایش التهاب


برای برخی فرقی نمی‌کند زمستان باشد یا تابستان، بستنی برایشان جایگاه ویژه‌ای دارد و مدام مشغول خودن آن هستند. اما اگر از جمله افرادی هستید که به سلامتی خود توجه دارید نباید در مصرف بستنی زیاده‌روی کنید.

محققان می‌گویند مصرف بستنی می‌تواند بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۸ انجام شد نشان داد مصرف شیر و گوشت قرمز نیز می‌تواند باعث پاسخ التهابی ملایم در بدن شود. همچنین شکر می‌تواند در عملکرد سیستم ایمنی بدن اختلال ایجاد کند.

محققان استرالیایی می‌گویند از آنجا که مصرف بستنی باعث التهاب در بدن می‌شود، سیستم ایمنی تحت فشار قرار می‌گیرد و بدن در مواجهه با عوامل بیماری زا آسیب‌پذیرتر می‌شود. این موضوع تنها در بستنی خلاصه نمی‌شود، زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی فرآوری شده نیز می‌تواند باعث التهاب در بدن شود.

بستنی و کرونا

شایعاتی وجود دارد که مصرف بستنی می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا شود، اما سازمان جهانی بهداشت می‌گوید هنوز هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر مصرف مواد غذایی سرد در ابتلا به کرونا مشاهده نشده است، همان طور که مصرف نوشیدنی‌های داغ نمی‌تواند مانع از ابتلا به این ویروس شود.

از سوی دیگر، شاید برای شما هم رخ داده باشد زمانی که بستنی می‌خورید احساس سرد شدن مغز و درد می‌کنید. دانشمندان برای بررسی این موضوع به شماری از داوطلبان آب یخ داده و سپس جریان خون به مغز را تحت نظر قرار دادند و مشاهده کردند مغز برای محافظت از خود در برابر تغییر دما اقدام به ارسال خون به سمت بیرون (پوست) می‌کنند.

متخصصان تغذیه می‌گویند بستنی به‌دلیل آنکه حاوی شکر است دارای کالری بالایی بوده و زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث چاقی افراد شود.

اگر از جمله افرادی هستید که به تناسب اندام خود اهمیت می‌دهید نباید در مصرف بستنی زیاده‌روی کنید. با این حال، مصرف میزان کم بستنی در فصل گرما گزینه بدی نیست. به طور کلی توصیه می‌شود در مصرف تنقلات پرکالری در رژیم غذایی خود تعادل ایجاد کنید.