فرنوش شهابی
مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
گوشت تکهای ۳۰۰ گرم
هویج ۴ عدد
کشمش ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
زعفران به مقدار لازم
ادویه پلویی ۱ ق چای خوری
چوب دارچین ۱ تکه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز کنید و داخل قابلمه ریخته و با کمیزردچوبه و روغن تفت دهید تا پیاز سبک و بوی خامیزردچوبه گرفته شود سپس گوشت تکه ای را بریزید که بهتر است گوشت را در سایز های کمیدرشت تر نسبت به خورشتی خرد کنید سپس به همراه پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
در ادامه کمیفلفل سیاه به گوشت بزنید و آن را خوب سرخ کنید سپس چوب دارچین را اضافه کنید شما میتوانید از پودر دارچین استفاده کنید ولی پودر رنگ غذا را تیره میکند در ادامه چند لیوان آبجوش روی گوشت ریخته و بگذارید تا گوشت پخته شود افزودن آب سرد به گوشت باعث دیر پز شدن گوشت میشود.
در ادامه هویجها را پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز با چاقو خرد کنید و یا رنده درشت بزنید سپس داخل تابه با کمیکره تفت دهید تا کمیتغییر رنگ دهد وقتی که گوشت پخته و نرم شد هویج تفت خورده را اضافه کنید و چوب دارچین را از گوشت خارج کنید.
در ادامه بگذارید تا گوشت و هویج پخته شوند و در انتها کمیزعفران آب کرده ریخته و نمک آن را اندازه کنید و بگذارید تا کاملا غلیظ شود در همین حین برنج را روی حرارت قرار دهید و آبکش کنید و مقداری ادویه پلویی مابین برنج ریخته و آن را دم بگذارید تا برنج دم بکشد سپس در ادامه کشمش ها را پاک کنید و کمیخیس کنید سپس داخل تابه کمیتفت داده تا پف کنند و آب اضافی آنها تبخیر شود در انتها برنج را داخل دیس کشیده و گوشت و هویج را روی آن بریزید و با کشمش و برنج زعفرانی تزئین کنید نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه پلو بخارا
این پلو با مرغ یا گوشت قلقلی نیز تهیه میشود.
میتوانید گوشت را با هویج مابین برنج ریخته و با برنج دم بگذارید.
میتوانید در حین جوشیدن برنج کمیاز آب گوشت داخل آن بریزید تا برنج را لذیذتر کند.
به دلخواه از کمی پیاز داغ برای تزئین استفاده کنید.