فرنوش شهابی
مواد لازم
بلغور گندم: ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
عدس: یک پیمانه
نعناعخشک: ۲ قاشق غذاخوری
خیارچنبر: ۵۰۰ گرم
پیازداغ: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: یک بوته
کشک: یک پیمانه
نمک و فلفلسیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
عدس و بلغور را جداگانه از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس بلغور را بهصورت جداگانه بپزید؛ بدین ترتیب که بلغور را داخل قابلمه بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا پخته و نرم شود.
پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و بههمراه زردچوبه و روغن داخل قابلمه تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و چند لیوان آب روی گوشت ریخته و روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا گوشت خوب پخته شود.
وقتی گوشت در حال پخت است عدس را اضافه کنید و صبر کنید تا پخته و نرم شود. وقتی گوشت پخته شد آن را از قابلمه بیرون بیاورید و استخوان گوشت را از آن جدا کنید و گوشت را ریشریش کرده و داخل قابلمه بریزید.
در این مرحله بلغور پخته شده را به مواد آش بیفزایید. سپس پیازداغ و سیر را خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید و کمی از آن را داخل آش بریزید، حالا نوبت به خیارها میرسد. خیارهایی را که بهاندازه تقریبی یک بند انگشت خرد کردهاید حدود ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم تفت داده و به محتویات آش اضافه کنید.
باید مراقب باشید خیارها در این مرحله له نشوند. حالا باید نمک و فلفل آش را اندازه کنید و منتظر بمانید تا خوب جا بیفتد و در آخر کشک را بیفزایید و هم بزنید. سپس داخل کاسه ریخته و به همراه نعناع خشک و پیازداغ تزیین کنید. آش خیار چنبر خوشمزه شما حاضر است. نوش جان.
نکات کلیدی
ـ عدس را میتوانید جداگانه بپزید تا رنگ آش را تیره نکند. برای بهرهمندی از خواص عدس میتوانید عدسی با گوشت تکهای و سبزیجات را هم امتحان کنید.
ـ میتوانید از کمی قلم نیز در تهیه این آش استفاده کنید.
ـ در بعضی از دستور پختها کمی نخود و لوبیا هم اضافه میشود که شما هم اگر تمایل دارید میتوانید استفاده کنید.