کد خبر: ۶۲۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۷
پپ
صفحه نخست » کدبانوگری

فرنوش شهابی

مواد لازم

گوشت چرخ کرده گوسفندی: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۲ حبه متوسط
گوجه‌فرنگی: ۳ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آرد برنج یا نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبغوره: یک‌دوم لیوان
آب (جوش): یک و یک‌دوم لیوان
سیب‌زمینی: ۱ عدد متوسط (در صورت دلخواه)
تخم‌مرغ: ۱ عدد
زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق مرباخوری
نمک، زردچوبه و فلفل‌سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه
ابتدا پیاز، سیر و سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید و با قسمت ریز رنده، آن‌ها را رنده کنید. آب آن‌ها را کاملا بگیرید. این کار باعث می‌شود شامی شما موقع پختن به ظرف نچسبد و از هم نپاشد.
گوشت چرخ‌کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید. آرد را به همراه تخم‌مرغ اضافه کنید. همه مواد را کاملا ورز دهید تا یک مخلوط منسجم و کمی چسبناک داشته باشید. روی ظرف را بپوشانید و برای مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
در این مدت سس شامی نخودچی یا شامی آرد نخودچی را درست کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید. یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید. می‌توانید از کره هم استفاده کنید. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و به آن کمی زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید تا همه با هم تفت بخورند و طعم خامی آن‌ها گرفته شود. گوجه‌فرنگی‌ها را اضافه کنید. بعد از اینکه طعم خامی گوجه‌فرنگی‌‌ها گرفته شد، آب جوش و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا به‌آرامی مواد با هم بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی، آب نارنج یا آبغوره را اضافه کنید.
بعد از ۱ ساعت که مایه شامی نخودچی استراحت کرد آن را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره ورز دهید. یک تابه مناسب بردارید و در آن روغن بریزید. بعد از اینکه به حد کافی داغ شد به‌اندازه یک نارنگی بردارید و کف دستتان آن را به شکل دایره یا بیضی فرم دهید. سپس آن را در روغن سرخ کنید. برای همه مواد به همین ترتیب، هر دو طرف را سرخ کنید. غذای شما حاضر است می‌توانید آن را به‌همراه نان یا برنج سرو کنید.


نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: