فرنوش شهابی
مواد لازم برای تهیه مغز کوفته
گوشت چرخکرده: ۱۰۰ گرم
گردو: یکسوم فنجان
فلفلسیاه: نصف قاشق چایخوری
فلفلقرمز خشک: نصف قاشق چایخوری
پیاز (خرده شده): یک عدد کوچک
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه پوسته کوفته ایچلی
بلغور: یکسوم فنجان
فلفلسیاه: نصف قاشق چایخوری
پوره سیبزمینی: به مقدار لازم
پیاز کوچک (رندهشده): یک عدد
گوشت چرخکرده: یک قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
تخممرغ همزده: نصف یک عدد
جعفری: برای تزیین به مقدار لازم
طرز تهیه
در یک تابه کوچک، ۱۰۰ گرم
گوشت چرخکرده را تفت دهید تا کاملا بپزد. سپس پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کرده
و با یکدیگر سرخ کنید.
گردو، پودر فلفلسیاه، نمک و تکههای فلفل خشک را به گوشت و پیاز
اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید. وقتی مواد کاملا بهخورد یکدیگر رفت، آن را از
روی شعله بردارید تا خنک شود.
در یک کاسه بزرگ بلغور، گوشت چرخکرده، فلفلسیاه، نمک، پوره سیب
زمینی، تخم مرغ و پیاز را با هم مخلوط کنید. برای چند دقیقه مواد را باهم ورز دهید
تا حالتی خمیری بهخود بگیرد.
حالا از خمیر بهدست آمده، به اندازهای که بتوانید مواد داخلی را درون
آن جا بدهید، بردارید. سپس با فشار انگشت در مرکز آن حفرهای ایجاد کرده و موادی
را که در مرحله اول آماده کردید را داخل آن بریزید. ابتدا و انتهای خمیر را کاملا
ببندید تا در هنگام سرخ شدن باز نشود. اینکار را تا تمام شدن همه مواد ادامه
بدهید.
دریک تابه عمیق و بزرگ، مقداری روغن داغ کنید و دانهدانه کوفتهها را
داخل آن سرخ کنید. تا زمانی که کاملا مغز پخت نشدهاند از روغن خارج نکنید. پس از
آن کوفتهها را روی یک حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
ایچلی کوفته شما آماده است. میتوانید آن را با جعغری تازه و خرد شده
نوش جان کنید. دست شما برای انتخاب سس و چاشنی این کوفته باز است.