فرنوش شهابی
مواد لازم
عدس قرمز: دوونیم فنجان
پیاز بزرگ: یک عدد
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
سیبزمینی: دو عدد
تخممرغ: سه یا چهار عدد
آرد سوخاری: دو قاشق غذاخوری
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این غذا بهتر است عدس را از
شب قبل در آب خیس کنید. سپس آن را با کمی نمک بپزید. مقدار نمک به ذائقه شما
بستگی دارد و میتوانید آن را کم یا زیاد کنید. سیبزمینیها را بشویید. یک قابلمه
را پر از آب کرده و سیبزمینیها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید سیبزمینیها
روی حرارت متوسط بپزند.
بعد از اینکه سیبزمینیها پخته شدند،
زیر قابلمه را خاموش کنید و آب قابلمه را دور بریزید. اجازه دهید سیبزمینیها کمی
خنک شوند. سپس پوست آنها را بگیرید و داخل کاسه غذاساز بریزید. آنها را چند
پالس بزنید تا له شوند. شما همچنین میتوانید بهجای غذاساز سیبزمینیهای پخته را
رنده کنید.
پوست پیاز را بگیرید و آن را رنده کنید
و آب پیاز را دور بریزید. یک کاسه بزرگ بردارید و عدس پخته شده، سیبزمینی له شده،
آرد سوخاری، نمک، فلفل، پودر سیر، تخممرغ و پیاز رنده شده را داخل آن بریزید و با
دست خوب ورز دهید. مقدار نمک و فلفل به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید آنها را
کم یا زیاد کنید.
یک ماهیتابه روی حرارت بگذارید و کمی
روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. به جای روغن معمولی میتوانید از روغن گیاهی مثل
روغنزیتون برای سرخ کردن کتلتها استفاده کنید.
از مواد کتلت بهاندازه یک توپ کوچک
بردارید و با دست آن را شکل دهید تا دایرهای شود. سپس آن را در روغن قرار دهید.
برای اینکه مواد به دستتان نچسبد، دست خود را خیس کنید. میتوانید یک کاسه آب
هنگام سرخ کردن کتلتها کنارتان بگذارید تا هر زمان لازم شد، دست خود را با آن خیس
کنید.
بعد از اینکه تمام کتلتها را سرخ
کردید، زیر حرارت را خاموش کنید و با دستمال چربیگیر، چربی کتلتها را بگیرید.
کتلتها را در ظرف سرو قرار دهید و آنها را با خیارشور، گوجهفرنگی و برشهای
لیموترش تزیین کنید. کتلت عدس شما آماده است.