فرنوش شهابی
مواد لازم
سیبزمینی: دو عدد
پیاز: یک عدد
سیر: چهار حبه
گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
نخودفرنگی: ۵۰۰ گرم
هویج: سه عدد
شیرنارگیل: ۴۰۰ میلیلیتر
فلفلدلمهای: دو عدد
زیره سبز: دو قاشق چایخوری
پودر کاری: چهار قاشق چایخوری
پودر فلفلقرمز: یک قاشق چایخوری
زنجبیل: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفلسیاه: چهار قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را بهصورت
مکعبهای کوچک خرد کنید. سیبزمینیهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و قابلمه
را به اندازهای که آب روی سیبزمینیها را بگیرد پر از آب کنید. دو قاشق
غذاخوری نمک به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب
به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. اجازه
دهید سیبزمینیها به مدت ۱۵
دقیقه بپزند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و آب اضافه آن را دور بریزید. پیاز
را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه بریزید. یک قاشق غذاخوری روغن مایع به پیازها
اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا پیازها بهمدت تقریبا ۴ دقیقه سرخ و طلایی شود. در همین زمان،
سیرها را ریز خرد کنید و بههمراه پیاز یک تا دو دقیقه تفت دهید. گوجهفرنگی را به همراه ۲۰۰ میلیلیتر آب در مخلوطکن بریزید و
مخلوط کنید تا به شکل پوره دربیاید. یک قابلمه را پر از آب کنید و نخودفرنگیها را
در آن بپزید. زنجبیل تازه را هم ریز خرد کنید. اگر زنجبیل تازه ندارید، میتوانید
از پودر زنجبیل استفاده کنید. هویجها را حلقهای خرد کنید. فلفلدلمهایها
را هم ریز خرد کنید. پودر کاری، نمک، زردچوبه، فلفلسیاه، پودر فلفلقرمز، زنجبیل،
نخودفرنگی پخته و گوجهفرنگی پوره شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید.
شیرنارگیل را هم به مواد اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند.
زمانی که مواد به جوش آمدند، حرارت را کم کنید. سیبزمینیهای پخته شده
را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد بهمدت تقریبا ۳۰ دقیقه بپزند. با توجه به اینکه هویج
بافت سفتی دارد، میتوانید مدت زمان پخت خورشت کاری را افزایش دهید تا هویجها نرمتر
شوند. در نهایت، خورشت کاری را در ظرف سرو بریزید و آن را با گشنیز یا ریحان خرد
شده تازه تزیین کنید.