فرنوش شهابی
مواد لازم
برنج: ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیر: 2 حبه
هویج: ۲ عدد
کره: ۵۰ گرم
زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
کشمش پلویی: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه، دارچین و پودر هل: به میزان لازم
طرز تهیه کابلیپلو یا قابلیپلو
تکههای گوشت را با کره سرخ کرده و کنار بگذارید. پیازها را رنده کرده، در تابه دیگری سرخ کنید تا طلایی شود. ادویه، سیر ریز شده و زعفران را با پیاز مخلوط کرده و همه این مواد را به گوشت سرخ شده اضافه کنید تا با ۳ پیمانه آب بپزد.
پس از یک ساعت، یک پیمانه آب گوشت را با برنج خیس شده بدون آب و نمک بپزید تا دم بکشد. هویج را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود؛ سپس شکر و کشمش را به آن افزوده و حدود یک دقیقه با هم تفت دهید.
وقتی برنج پخته شد، هویج و کشمش را روی آن بریزید. میتوانید تکههای خورشت گوشت را جدا کنار ظرف برنج یا زیر برنج گذاشته، آب خورشت را در یک پیاله سرو کنید. از خلال پسته و بادام هم میتوانید برای تزیین استفاده کرده و درصورت دلخواه آنها را با هویج تفت دهید.
در قابلیپلو بهجای گوشت گوسفند، از گوشت گوساله یا مرغ هم میتوان استفاده کرد.