کد خبر: ۵۷۰۶
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
پپ
صفحه نخست » عطارباشی


بر اساس دستورات طب سنتی ایرانی توجه به شش نکته اصلی برای حفظ سلامتی ضروری است، آب و هوای محل زندگی، خوردنی و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، حرکت و سکون، حالات روحی و روانی، احتباس و استفراغ یعنی آنچه باید از بدن دفع شود، همگی مواردی است که رعایت آن‌ها سلامت افراد را تضمین می‌کند. به طوری که فرد در هر دو حالت سلامتی و بیماری باید تمام این موارد را مدنظر قرار دهد و بیماران دیابتی نیز از آن مستثنی نیستند.
قطعا زندگی در مکان‌هایی با آب و هوای سالم از ابتلای فرد به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند؛ اما از آنجا که این امر در حال حاضر برای همه افراد ممکن نیست لذا دقت در موارد
دیگر یاد شده به منظور حفظ سلامتی اهمیت می‌یابد. از این میان می‌توان به خواب خوب که ازساعت ۹ـ ۱۰ شب تا حداقل ۲ ـ ۳ صبح است اشاره کرد چراکه هم از دیدگاه طب ایرانی و هم از منظر طب نوین خواب در این زمان باعث رفع فشار وارده بر کبد و تنظیم تمام دستگاه‌ها و هورمون‌های بدن از جمله هورمون‌‏های تنطیم‌کننده قند می‌شود در حالی‌که خواب در هیچ زمان دیگری این تأثیر را نخواهد داشت. باید توجه داشت رعایت این اصل اساسی به‌ویژه برای بیماران دیابتی به‌ویژه در مراحل ابتدایی بسیار کمک‌کننده است.

حرکات ورزشی متعادل موجب دفع مواد زاید بدن می‌شود

ورزش از مهم‌ترین اصول سلامت به‌ویژه در مبتلایان به دیابت است ورزش باید در حدی باشد که موجب سرخ شدن اندک پوست بدن و تعریق ملایم شده و در فرد احساس ضعف و خستگی ایجاد نکند. به‌ویژه در بیماران دیابتی که دارو مصرف می‌کنند فعالیت شدید منجر به افت زیاد قند شده که گاهی عارضه‌های خطرناکی نیز به‌دنبال دارد، در حالی‌که ورزش کردن به‌صورت متعادل برای این نوع بیماران جهت دفع مواد زاید بدن بسیار ضروری است. این افراد باید به‌شدت مراقب حالات روحی خود باشند چرا که در بسیاری موارد به‌دنبال استرس و عصبانیت تنظیم قند در بدن این افراد مختل می‌شود و اصولا در پاره‌ای موارد شروع دیابت به‌دنبال یک شوک عصبی و یا استرس ناگهانی ایجاد می‌شود که به‌اصطلاح دیابت عصبی گفته می‌شود لذا بیماران دیابتی باید تا حد امکان با انجام تمرین‌های تنفسی و ذهنی خود را آرام نگاه داشته و آرامش خود را حفظ کنند و تحت نظر پزشک از گیاهان دارویی آرام بخش مثل بهارنارنج، بادرنجبویه، بیدمشک و دارچین بهره‌مند شوند. ممکن است بدن بیماران دیابتی نیاز به پاک‌سازی‌های خاصی داشته باشد؛ در موارد ساده می‌توان این پیرایش را با رژیم‌های غذایی همچون آش‌های طبی چون آش آلو، آش آبغوره و آش تمرهندی انجام داد اما در برخی موارد برای انجام این کار به داروهای قوی نیاز است که حتما باید تحت نظر متخصص طب سنتی انجام شود. نکته بسیار مهم در این میان داشتن دفع مناسب و کامل، حداقل یک تا دو بار در روز است.

نوشیدن آب بعد حمام

یکی از کارهای متداول بین مردم این است که بلافاصله پس از خروج از حمام یا استخر و سونا، و حتی گاهی در داخل استخر یا حمام، آب یا نوشیدنی‌های سرد و تگری می‌خورند و این کار برایشان لذت‌بخش بوده که از نظر مکتب پزشکی ایرانی این کار نادرست و مضر است.

دکتر مریم عباسی متخصص طب سنتی در این‌باره می‌گوید: طبق دیدگاه مکتب پزشکی ایرانی، نوشیدن آب سرد در حمام و بلافاصله پس از آن موجب می‌شود که سردی ظاهری و مزاجی آب به‌سرعت به اعضای اصلی بدن مخصوصا قلب برسد و مزاج آن‌ها را سرد کند. حتی در کسانی که به سبب گرم و خشک بودن مزاجشان طاقت بر تشنگی ندارند توصیه شده که بعد از حمام اول کمی آب را در دهان مز مزه کنند تا سردی آن گرفته شود و به حداقل مقدار آب برای رفع تشنگی قناعت کنند.

رعایت این مسئله وقتی که زمان حمام طولانی‌تر و دمای آن بالاتر باشد، اهمیت بیشتری دارد و بنابراین پس از سونا بیشتر باید به این نکته توجه کرد.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: