فرنوش شهابی
رول عدسی یا یوفکا عدسی یک غذای ترکی است. در تهیه این غذا همانند سایر خوراکیهای ترکی خمیر یوفکا نقش ویژهای دارد. رول عدسی یک غذای فوقالعاده سبک است که با عدس، پیاز، گوجه، فلفل دلمهای و خمیر یوفکا تهیه میشود پیش از پخت عدس ابتدا باید آن را آماده کنید. در ادامه همراه مجله دلتا باشید.
رول عدسی خمیر یوفکا
مواد لازم
خمر یوفکا: ۳ ورق
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۱عدد
آرد: ۵/۲ قاشق غذا خوری
روغنزیتون: ۱ پیمانه
فلفلسبز: ۱ عدد
گوجهفرنگی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد متوسط
عدس: یکدوم پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
در قابلمه یکدوم پیمانه عدس بریزید و آن را با مقداری آب به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید. میتوانید از کنسرو عدس نیز استفاده کنید. سپس عدس پخته شده را آبکش کنید. مقداری روغن در قابلمه ریخته و با پیاز و فلفلدلمهای خرد شده تفت دهید. گوجهفرنگی را خرد کرده و همراه با مواد سرخ کنید. عدس آبکش شده را با مواد مخلوط کنید. در آخر نمک و فلفل را هم به مواد اضافه کنید. زیر گاز را خاموش کنید و به مایه اجازه بدهید خنک شود .در یک کاسه ۱ پیمانه روغنزیتون را با ۵/۲ قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید. ورقههای یوفکا را پهن کرده و مخلوط آرد و روغن را روی آن بمالید .کمی از مایه رول عدسی را روی ورقه یوفکا ریخته و رول کنید. کار رولها که تمام شد آنها را روی سینی فر بچینید. در یک کاسه تخممرغ را با ۱ قاشق روغن مخلوط کرده و روی رولها بمالید. برای زیبایی بیشتر رولها روی آنها کنجد یا سیاه دانه بپاشید. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و به آن اجازه گرم شدن بدهید. سینی رول عدسی را داخل فر بگذارید و بعد از ۲۵ دقیقه آن را خارج کرده و سرو کنید.