فرنوش شهابی
مواد لازم
گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
لپه: ۱۰۰ گرم
برنج: ۱۰۰ گرم
تخممرغ: ۲ عدد
برگه هلو: ۶ عدد
آلو خورشتی: ۷ عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
نعناعداغ و مغز گردو برای تزیین: به میزان لازم
چند نکته:
لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ عوض کردن آب آن، باعث میشود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند. برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید. بهجای ربانار از لواشک انار نیز میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه
لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. آب برنج را نیز دور بریزید. لپه و برنج را در یک قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید. پیاز را رنده و به گوشت چرخکرده اضافه کنید. آرد نخودچی و دو عدد تخممرغ را نیز به گوشت بیفزایید و ورز دهید تا بهصورت خمیری یکدست دربیاید. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفتههایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و کوفتهها را در روغن سرخ کنید.
وقتی لپه و برنج پخته شد، میوههای خشک را اضافه کنید و مجددا در قابلمه را ببندید. زمانی که میوههای خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم و کوفتهها را به آرامی اضافه کنید. در قابلمه را باز بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه کافی است. بعد از پخت کوفتهها ربانار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت بیفزایید. نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی شعله بردارید..
برای تزیین آبگوشت مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید. در صورت تمایل میتوانید نعناع و گردو را حذف کنید.
آبگوشت بختیاری را با ترشی لیته، سیرترشی و سایر ترشی یا همراه با سبزی خوردن سرو کنید. همچنین بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ همراه با پونه استفاده کنید تا سنتی بودن سفره حفظ شود.