فرنوش شهابی
مواد لازم:
برنج: 700 گرم
گوشت گوسفند خرد شده :نیم کیلو
رب گوجهفرنگی:2 تا 3 قاشق غذاخوری
پیازخرد شده: یک عدد متوسط
آب: حدود یک لیتر (4 پیمانه)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم
روغن: به میزان نیاز
ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید. قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند. بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید. به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن 2 تا 3 قاشق رب گوجهفرنگی، مقداری نمک، فلفل و ادویههای دیگر را اضافه کنید و تفت دهید. سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کمکم بپزد. بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت، برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید. و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود. بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید. ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد. برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.