کد خبر: ۵۲۸۹
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۶
پپ
صفحه نخست » کدبانوگری


فرنوش شهابی

مواد لازم

شکر:250 گرم

گلوگز مایع: 375 گرم

سفیده تخم‌مرغ: 5 عدد

گلاب مرغوب 3 :تا 4 قاشق غذاخوری

مفز دلخواه پسته، بادام و یا فندق 100 :تا 150 گرم

آب: 4/3 پیمانه

آرد سفید: مقداری

طرز تهیه گز لقمه‌ای:

ابتدا مغزیجات مورد نظرتان را بر روی حرارت، بدون روغن، کمی تفت دهید تا برشته شوند و از خامی در بیایند.

در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کنید و بر روی حرارت کم قرار دهید تا شکر حل شود و آب داغ شود.

ولی به جوش نیاید. (حتما روی حرارت شعله پخش‌کن بگذارید) بعد از حل شدن شکر گلوکز را اضافه کنید و با لیسک و یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا زمانی که شهد کش‌دار شود و به اصطلاح نخ بدهد.

در این فاصله سفیده تخم‌مرغ را هم با دور تند همزن برقی آن‌قدر هم بزنید تا پف کند و حجمش دو برابر شود. بعد گلاب را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.

باید مراقب باشید که شهد در حین هم زدن به جوش نیاید.

شهد را بین دو انگشت تست کنید تا به مرحله نخ دادن برسد، یعنی بین دو انگشت کش بیاید.

وقتی شهد آماده شد، مقداری از آن را داخل سفیده هم‌زده می‌ریزیم تا هم دما شوند و بعد از کمی هم زدن همه سفیده را داخل قابلمه شهد می‌ریزیم و به‌صورت پارویی مواد را هم می‌زنیم.

به این مرحله داغ زدن می‌گویند که باید خیلی بادقت انجام شود. به وسیله همزن و با دور تند آن مواد را به مدت 10 الی 15 دقیقه هم می‌زنیم و ما بین آن چند بار همزن را خاموش می‌کنیم و با قاشق چوبی مواد را هم میزنیم تا همه مواد زیر و رو شوند و ته نگیرند.

این مرحله یک و نیم تا 2 ساعت طول می‌کشد تا به‌اصطلاح گز برسد.

چون حرارت زیر قابلمه کم است و از شعله پخش‌کن استفاده کردید می‌توانید هرازگاهی قابلمه را رها کنید و دوباره هم‌زدن را شروع کنید تا خسته نشوید.وقتی مواد به مرحله‌ای رسید که سفت شد و از قاشق دیگر نریخت، گز آماده است و می‌توانید شعله را خاموش کنید.

در این مرحله مغزهای بو داده شده را به گز اضافه کنید و مخلوط گز و مغزیجات را هم بزنید.

صبر کنید تا مایه گز از داغی بیفتد و ولرم شود.

سپس آن را به هر شکلی که می‌خواهید در بیاورید و یا با قالب مورد نظر شکل دهید.

فقط حتما داخل قالب کمی آرد بپاشید و گز را داخل آن فرم دهید.

گز را یک روز در یخچال نگهداری کنید و بعد استفاده کنید.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: