کد خبر: ۵۰۴۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۳
پپ
صفحه نخست » پزشکی



بروز جوش باعث شیوع بیشتر گل‌مژه در افراد می‌شود قاسم فخرایی متخصص و جراح چشم، فوق تخصص گلوکوم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گل‌مژه، اظهار کرد: گل‌مژه یک عفونت حاد میکروبی است که در غده‌های چربی زمینه‌ای چشم با حالت چرکی باعث ایجاد تورم و قرمزی پلک می‌شود.

او با اشاره به زمینه ایجاد گل‌مژه گفت: خوب کار نکردن غدد ترشح کننده چربی پلک و عدم رعایت بهداشت فردی باعث ایجاد گل‌مژه می‌شوند. توصیه می‌شود افراد در هفته چند بار با استفاده از آب گرم و شامپو بچه پلک‌های خود را شستشو داده و ماساژ دهند تا دهانه غدد چربی پلک باز شده و عفونت ثانویه در چشم ایجاد نشود.

این جراح چشم با بیان اینکه بیشتر افرادی که زمینه بروز جوش صورت دارند با معضل گل‌مژه درگیر می‌شوند، تأکید کرد: بروز جوش باعث شیوع بیشتر گل‌مژه در افراد می‌شود. در بیشتر مواقع نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ نیست و گل‌مژه خودبه‌خود بهبود می‌یابد، اما در صورت تورم، التهاب و درد شدید می‌توان از کپسول‌های آنتی‌بیوتیک برای کاهش درد و التهاب چشمی ناشی از گل‌مژه استفاده کرد.

فخرایی گفت: گل‌مژه یک عفونت چرکی است و برخلاف باور برخی افراد هیچ فایده‌ای برای سلامت چشم‌ها ندارد.

این فوق تخصص سگمان قدامی با اشاره به عدم تأثیر لنز آلوده در ایجاد گل‌مژه، بیان کرد: خطر لنز آلوده به عفونت‌های میکروبی قرنیه مربوط می‌شود، البته لنز می‌تواند به عنوان یک جسم خارجی روی چشم قرار بگیرد و باعث واکنش سطح داخلی پلک شود و آن را متورم، برآمده و نامنظم کند.

فخرایی در پایان با اشاره به اینکه بیشترین عامل در جهت بروز گل‌مژه عدم رعایت بهداشت فردی است، یادآوری کرد: تماس دست آلوده هم زمینه تجمع میکروب‌ها در سطح چشم را ایجاد می‌کند.

گفتنی است، گل‌مژه‌ها بسیار دردناک بوده و از علائم بروز آن می‌توان به آب ریزش چشم و تورم پلک‌ها اشاره کرد.

به‌طور معمول گل‌مژه باعث ایجاد مشکلات بینایی نمی‌شود، اما در صورت بزرگ بودن با فشار بر روی قرنیه چشم باعث تاری دید خواهد شد که بهترین گزینه در این شرایط درمان به موقع آن و مراجعه به چشم‌پزشک است.

*******************

گل‌مژه؛ نظر رئیس انجمن دیابت
گل‌مژه هشداری به افراد برای دیابت

اگر بدن به قند بالا عادت نداشته باشد طبیعتا با افزایش قند خون یک سری مشکلات در بدن افراد به وجود می‌آید که در ابتدا فرد از این علائم غافل است.

اسدالله رجب، رئیس انجمن دیابت ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: با افزایش قند خون سیستم دفاعی بدن کاهش یافته و گلبول‌های سفید موجود در بدن ناکارآمد می‌شوند که از دیگر عوامل آن عفونت ادراری و مشکلات پوستی است.

وی خاطرنشان کرد: با ناکارآمدی سیستم دفاعی بدن گل‌مژه در چشم افراد مشاهده می‌شود ولی پدید آمدن گل‌مژه به تنهایی دلیلی بر دیابت فرد نیست.

رجب متذکر شد: تکرر ادرار، کاهش وزن به همراه بروز گل‌مژه و... از دیگر عواملی است که با تشدید آن‌ها و همچنین موروثی بودن این بیماری در خانواده فرد می‌توانیم بگوییم فرد به دیابت مبتلا شده است.

***************

گل‌مژه؛ نظرفوق تخصص شبکیه

لوازم آرایشی غیرمجاز خطر ابتلا به گل مژه را افزایش می‌دهد

چشم یکی از نقاط حساس برای رشد میکروب‌ها و ایجاد عفونت است.

دکتر هرمز شمس، فوق تخصص شبکیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به وجود آمدن عفونت در داخل چشم باعث ایجاد برآمدگی در روی پلک‌ها می‌شود این عفونت در ریشه‌های مژه ایجاد می‌شود که درمان آن با استفاده از پماد که حاوی مواد آنتی‌بیوتیک است انجام می‌شود.

وي در مورد نحوه درمان این نوع عفونت چشمی گفت: ماساژ برروی چشم و پلک‌ها به مدت 5 دقیقه و 3 بار در روز انجام شود و برای درمان این نوع عفونت از پماد استفاده نمی‌کنند، از علل ایجاد عفونت چشمی و گل مژه استفاده از لوازم آرایشی غیرمجاز به خصوص خط چشم و مداد که اکثر خانم‌ها از آن استفاده می‌کنند که باعث آلوده شدن و ورود میکروب به داخل چشم می‌شود.

وی تأکید کرد: چشم یکی از نقاط حساس برای رشد میکروب‌ها و ایجاد عفونت که عدم رعایت نظافت و آلوده بودن دست‌ها و مالیدن برروی چشم‌ها باعث ایجاد گل‌مژه و عفونت چشمی می‌شود.

شمس اظهار داشت: اگر به موقع گل‌مژه درمان شود نیاز به درمان‌های طولانی‌مدت نیست و سريع برطرف می‌شود ولی اگر به درمان گل‌مژه توجه نشود در مراحل بعدی باید آن را برداشت چون باعث بزرگ شدن و بسته شدن پلک‌ها می‌شود.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: