فرنوش شهابی
سفیده تخممرغ: ۱۰۰ گرم (تقریبا معادل ۳عدد سفیده تخممرغ)
شکر دانهریز: ۲۰۰ گرم
معمولا دو برابر وزن سفیده شکر اضافه میشود، اگر شکر درشت بود کمی آسیاب شود، با این میزان از شکر مطمئنا مرنگ شیرین خواهد بود میتوان شکر دستور را کمتر از میزان گفته شده ریخت به شرطی که سفیده راخوب فرم دهید.
آب لیموترش تازه: ۱قاشق چایخوری
وانیل یا اسانس دلخواه: کمی
طرز تهیه
برای تهیه مرنگ بهتراست از سفیدههای تازه تخممرغ استفاده شود وموقع جدا کردن سفیده از زرده مواظب باشید از زرده چیزی وارد سفیده نشود،سفیدهها را در ظرفی تمیز (ظرفی که خیس یا چرب نباشد)درابتدا بادور تند همزن بزنید تا کف کند وسپس فومی شکل شود، دراین مرحله کمی آبلیمو اضافه ومخلوط کنید، اسانس یا وانیل نیز به دلخواه دراین مرحله اضافه شود، حال به سفیده فومی شکل قاشق قاشق شکر افزوده وبادورمتوسط همزن بزنید، تا شکر کاملا حل شود وسفیده تخممرغ فرم بگیرد، بهحدی که با خارج کردن سریهای همزن، جای آن به حالت قله ایستاده (نه خمیده) بر روی سفیده باقی بماند ومرنگ قابلیت شکل گرفتن پیدا کند، مرنگ را درون قیف و با ماسورههای دلخواه ریخته وروی سینی کاغذ انداخته و مرنگها در سینی زده، سینی رادرفر، با کمترین حرارت ممکن، حدود صد درجه، تاجایی شعله راکم کنید که فر خاموش نشه، بگذارید حدودتقریبا یک ساعت ونیم دو ساعت اجازه دهید تا مرنگها خشک شود وبهراحتی ازروی کاغذ روغنی جداشوند، اگر دمای فر زیادباشد مرنگ تغییر رنگ میدهد، اگر بیشتر داخل فر بماند کاملا خشک میشود، اگر کمتر داخل فر بماند مرنگها کمی نرم و آدامسی شکل میشود،هرچقدر بیشتر داخل فربماند ترک میخورد،
مهمترین نکته تهیه مرنگ دمای پایین فرهست باید بادمای خیلی کم خشک شود که هم تغییر رنگ ندهد وهم براق بماند.