سحر یوسفی
در قرن حاضر تحقیقات گستردهای بر روی گیاهان دارویی انجام پذیرفته، داروهایی با ماده مؤثره طبیعی، افقهای جدیدی را برای جامعه پزشکان و داروسازان پژوهشگر گشوده است. بیماریهای ناشناخته در جوامع بشری بیشترین بررسیهای علمی را به خود اختصاص دادهاند در این میان بیماری ام.اس به معنای تصلب مضاعف بافتها، یکی از شایعترین بیماریهای سیستم عصبی در جهان است که عامل یا عوامل بروز آن ناشناس هستند. امروزه شواهد علمی بسیاری وجود دارد که اهمیت و نقش تغذیه را در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به ام.اس ثابت کرده است. گیاهان دارویی نیز که در درمان و پیشگیری این بیماری به کار برده میشوند گیاهانی هستند که برای تقویت حافظه و تشدید جریان خون مفید بوده و نیز آرامبخش هستند.
این بیماری در طب سنتی تعریف سادهای دارد، به همین دلیل درمان هم دارد و حتی میتوان گفت درمان آن ساده است.
«ام.اس» سردی بروز کرده در مغز و اعصاب است و باید با گرمی آن را درمان کرد، البته این تعریف ساده به معنی این نیست که طول درمان ام.اس مثل یک سرماخوردگی است ولی در طول 4 تا 6 ماه درمان با این روشهای ساده پیشرفتهای چشمگیری در بیماران مشاهده میشود:
سادهترین روشهای درمان مصرف گرمیها و به خصوص مواد زیر است:
· حتی پژوهشهای انجام شده در امریکا نشان میدهد که هفتهای یک قاشق مربا خوری زعفران میتواند به درمان بیماری «ام.اس» کمک زیادی کند. ماده درمانگر زعفران که «کروسین» نام دارد در حفاظت از سلولهای مغزی نقش دارد و مانع آسیب به سلولهای مغزی میشود که چربی تولید میکنند. چربی تولیدی در سلولهای مغز، همانند عایق و روکش در اطراف اعصاب مغز عمل میکند. در بیماری «ام.اس»، به دلیل تورم سلولهای مغزی این عایق محافظتی از بین میرود.
· خوردن شبی هفت عدد انجیر خیس خورده دریک لیوان آب به طوری که انجیر به همراه آبش خورده شود.