فرنوش شهابی
مواد لازم
برنج: یک پیمانه
عدس: 2/1 پیمانه
سماق: 3 الی 4 قاشق سوپخوری
برگ جعفری (ریز خرد شده): 60 گرم
برگ گشنیز (ریز خرد شده): 60 گرم
پیازچه (ریز خرد شده): 60 گرم
ترخون (ریز خرد شده): 60 گرم
برگ نعنا (ریز خرد شده): به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
پیاز درشت (ریز خرد شده): یک عدد
سیر (ریز خرد شده): 4 الی 5 حبه
نعنا خشک: 1 الی 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه: 2/1 قاشق چایخوری
روغن زیتون: 2 الی 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه
برنج را با 8 پیمانه آب در ظرف مناسب روی حرارت متوسط قرار دهید. هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و حدود 10 دقیقه به پخت ادامه دهید (گهگاه برنج را هم بزنید). عدس را اضافه و مخلوط کنید.
در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد حدود 10 دقیقه بپزند. در صورت نیاز کمی آب جوش اضافه کنید. سبزیجات خرد شده را اضافه کرده و نمک و فلفل سیاه بزنید. حدود 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم به پخت مواد ادامه دهید.
در این فاصله پیاز را در روغن زیتون داغ تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید.
سپس سیر ریز خرد شده و نعنا خشک را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری از این مخلوط را در آش بریزید و هم بزنید. آش را پس از جا افتادن در ظرف مورد نظر بکشید و بقیه مخلوط پیاز داغ را برای تزیین روی آن قرار دهید. مقداری سماق روی آش بپاشید.
نکته
برای تهیه آش سماق با کوفته قلقلی، 450 گرم گوشت گوسفندی یا گوساله، نمک، فلفل سیاه و یک مشت سبزی معطر، یک عدد پیاز رنده شده کوچک، یک عدد تخممرغ و یک قاشق سوپخوری آرد را با هم به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید. سپس گلولههای کوچکی از مواد درآورید و در روغن داغ سرخ کنید و پس از گذشت نیمی از زمان پخت آش به آن اضافه کنید.