فرنوش شهابی
مواد لازم
پیاز :نیم کیلو
عدس: یک لیوان
نخود: یک لیوان
لوبیا چیتی: یک لیوان
آلبالو تازه یا خشک: 50 گرم
ذغال اخته: 50 گرم
زردآلو: 4 عدد
آلوبخارا زرد: 50 گرم
رشته آشی: 200 گرم
رب گوجه :یک قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده: 150 گرم
روغن :به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم
نعنا خشک :به میزان لازم
ابتدا حبوبات را از شب قبل با آب سرد خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاهش یابد و زودتر پخته شود. همچنین برای گرفتن بوی زحم حبوبات با یک عدد از پیازی که گفته شد آنها را بپزید.
سپس زردآلو، آلبالو، ذغالاخته و آلوبخارا را به حبوبات در حال پخته شدن اضافه کنید تا بپزند.
یک عدد دیگر از پیازها را رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده، نعنا خشک، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
از مواد گوشتی، کوفته قلقلیهای ریزی در بیاورید و داخل حبوبات و میوههای پخته شده بریزید تا به همراه حبوبات و میوهها بپزند.
رب گوجهفرنگی را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و بعد از پخت حبوبات و بقیه مواد به همراه رشته داخل آش بریزید. زمانی که رشته آشی پخت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با چاشنیهای پیاز داغ و نعنا داغ آماده شده تزیین کنید.
برای تهیه نعنا داغ، نعنای خشک را با مقداری روغن، که نباید خیلی داغ شود، تفت دهید.