فرنوش شهابی
مواد لازم
آرد کاملا سفید: 300 گرم
کره: 150 گرم
تخممرغ :یک عدد
روغن مایع :یک قاشق سوپخوری
جوهرلیمو: 2/1 قاشق چایخوری
وانیل: 2/1 قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
آب خنک: یک فنجان
ابتدا در ظرفی تخممرغ، جوهر لیمو، روغن مایع، آب و نمک را با هم مخلوط کنید و هم بزنید. کاسه بزرگ دیگری را انتخاب کنید و آرد را داخل آن بریزید و وسط آرد را گود کنید. سپس مخلوط تخممرغ رابه آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی و نرمی به وجود بیاید. خمیر به عمل آمده را یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن تغییر کند. بعد از جا افتادن خمیر، روی میز کار یا سطح صافی، مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع پهن کنید. قطر خمیر نباید بیشتر از 2 سانتیمتر باشد.
سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد آرام آرام به وسیله وردنه روی خمیر ضربه بزنید. تا کره وسط خمیر کاملا نرم شود. خمیر به دست آمده را به قطر یک سانتیمتر باز کنید و بعد آن را به شش لا، تا بزنید. خمیر تا شده را 20 دقیقهای در جای خنک قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجددا آن را به ضخامت یک سانتیمتر پهن کنید. برعکس دفعه قبل این بار، عرض خمیر را شش لا، تا بزنید و دوباره آن را به مدت 20 دقیقه در جای خنکی قرار دهید.
این کار را 6 بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید. در مرحله آخر خمیر را به ضخامت یک سانتیمتر پهن کنید و با آن شیرینی مورد نظرتان را درست کنید. با این خمیر میتوانید شیرینیهایی مثل شیرینی پاپیونی، نان خامهای، زبان، ناپلئونی، قیفی و ولوان را تهیه کنید.
برای تهیه شیرینی زبان خمیرهزارلا آماده شده را به ضخامت 5/1 تا 1 سانتی متر و به شکل مربع یا مستطیل باز کرده و با قالب مخصوص شیرینی، خمیر را قالب میزنیم. سپس با نوک کارد تیزی از طول وسط خمیر را یک برش 2 سانتی میزنیم. خمیرها را داخل سینی میچینیم و بعد روی آنها را با مخلوط شربت کارامل و تخممرغ تزیین میکنیم و در وسط پنجره فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار میدهیم تا شیرینیها کاملا پف کرده و بپزند. برای تهیه شربت کارامل شکر را روی حرارت بخار آب قرار میدهیم تا ذوب شود. سپس تخممرغها را به آن اضافه میکنیم.