کد خبر: ۴۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹
پپ
صفحه نخست » عطارباشی

تخم‌شربتی به عنوان خنک‌کننده و رفع عطش طرفداران زیادی دارد. از خواص تخم‌شربتی می‌توان به کاهش وزن، درمان یبوست، ضد دیابت، ضدالتهاب و درد، کاهش فشار‌ خون و کلسترول، تب‌بر و درمان استرس اشاره کرد. طبع تخم‌شربتی گرم و تر است. این دانه‌های بامزه علاوه بر موارد ذکر شده خواص بی‌شمار دیگری نیز دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

کاهش وزن

مصرف تخم‌شربتی مانند خواص سیاه‌دانه به دلیل دارا بودن فیبر فراوان باعث احساس سیری در فرد شده، اشتها را کاهش می‌دهد و برای درمان چاقی عالی است. از سوی دیگر هنگامی‌ که تخم‌شربتی با آب مخلوط می‌شود بیش از 30 برابر اندازه اولیه رشد کرده و باعث می‌شود دیرتر احساس گرسنگی کنیم.

معده و گوارش

سوزش و اسیدی ‌شدن معده معمولا به دلیل رژیم غذایی نادرست ایجاد می‌شود. تخم‌شربتی به دلیل اثر خنک‌کنندگی و آرام‌بخشی برای درمان مشکلات معده استفاده می‌شود.

1 فنجان شیر و 1 قاشق چای‌خوری تخم‌شربتی را مخلوط کرده و برای درمان ناراحتی و سوزش معده مصرف کنید.

دیابت

مصرف تخم‌شربتی برای کاهش قند خون و درمان دیابت نوع 2 مفید است.

1 قاشق تخم‌شربتی را خیس کرده با 1 لیوان شیر و مقداری وانیل برای مزه دار شدن مخلوط کنید. این معجون بدون افزایش قند بدن، انرژی زیادی تولید می‌کند.

یبوست

تخم‌شربتی خیس‌ خورده باعث تمیز کردن معده می‌شود، حرکات روده را بهبود می‌بخشد و از بدن سم‌زدایی می‌کند. مصرف مخلوط تخم‌شربتی و شیر قبل از خواب یبوست را درمان می‌کند.

خنک کننده

تخم‌شربتی دارای خاصیت خنک‌کنندگی است که دمای بدن را کاهش داده، عطش را رفع و تب را درمان می‌کند، به‌همین‌دلیل به همراه بسیاری از نوشیدنی‌های خنک مانند فالوده و شربت آب‌لیمو در تابستان مصرف می‌شود.

چشم و بینایی

ویتامین A موجود در تخم‌شربتی برای افرادی که دید ضعیفی دارند مفید است و مصرف آن از بیماری‌های چشم مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می‌کند.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی

تخم‌شربتی دارای مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان از جمله فلاونوئیدها و پلی‌فنل است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. از دیگر مواد موجود در تخم‌شربتی می‌توان به لیمونن، سیترال، اوژنول، ویتامین A، ویتامین K، بتاکاروتن، زاکسنتین، پتاسیم، مس، کلسیم، فولات، منیزیم و منگنز اشاره کرد.

خلق و خو

مصرف تخم‌شربتی تأثیر مثبت روی خلق و خوی افراد گذاشته و استرس و تنش‌های روزانه را کاهش می‌دهد و از اختلالات روحی مانند افسردگی، خستگی ذهن و میگرن پیشگیری می‌کند.

سم‌زدایی بدن

تخم‌شربتی برای تصفیه خون، درمان مسمومیت غذایی و پاک‌سازی روده عالی عمل می‌کند. مصرف تخم‌شربتی دارای خاصیت دیورتیک بوده، برای سلامت و سم‌زدایی کلیه‌ها مفید است و تهوع را درمان می‌کند.

ضدالتهاب

دانه‌های تخم‌شربتی دارای خواص ضد التهابی می‌باشد و درد، تورم و التهاب را از بین می‌برد. از دیرباز در برخی نقاط جهان از تخم‌شربتی برای جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ‌های خونی و تورم ناشی از آرتریت استفاده می‌شده است.

کلسترول خون

تخم‌شربتی سطح کلسترول خون را کاهش داده و از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، اختلال عروق کرونر، حملات قلبی و سکته مغزی پیشگیری می‌کند.

فشار‌ خون بالا

پتاسیم موجود در تخم‌شربتی تأثیر عالی در کاهش فشار‌ خون بالا دارد و از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.

استخوان

تخم‌شربتی سرشار از مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، مس، کلسیم، منگنز و منیزیم است و مصرف منظم آن باعث حفظ تراکم استخوانی شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

دهان و دندان

مصرف تخم‌شربتی به دلیل خواص ضدقارچی، ضدباکتری، ضدویروسی و ضدمیکروبی که دارد برای پیشگیری از زخم دهان، نفس بدبو، پوسیدگی و پلاک دندان مفید است.

برای خوشبو کردن و رفع بوی بد دهان دانه تخم‌شربتی بجوید.

تسکین درد

تخم‌شربتی برای درمان انواع درد ناشی از آرتریت، نقرس، سردرد و سندرم روده تحریک‌پذیر مفید است.

عوارض جانبی و مضرات تخم‌شربتی

ـ مصرف بیش از حد تخم‌شربتی ممکن است باعث شود.

ـ تخم‌شربتی در مقادیر زیاد ممکن است باعث سرگیجه، خون در ادرار، کما، کاهش شدید سطح قند خون، کاهش فشار خون و خونریزی در برخی افراد شود.

ـ معمولا مصرف معمولی تخم‌شربتی همراه غذا برای بچه‌ها عوارض خاصی ندارد اما مصرف زیاد آن در برخی موارد باعث بروز مشکلات کبدی در کودکان می‌شود.

ـ زنان باردار و کسانی که از اختلالات تیروئید یا مشکلات هورمونی رنج می‌برند قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: