کد خبر: ۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
پپ
ریشه‌شناسی هولوکاست بینوایان با نگاهی به مواجهه با یک فیلم سینمایی
صفحه نخست » ایوان هنر



اظهارنظرهایی که این روزها به واسطه یکی از اتفاقات تلخ اجتماعی صورت می‌گیرد، برهه‌ای را یادآوری می‌کند که دولت دیگری با جنس تفکری مشابه همین مواضع را نسبت به فقر و محرومیت اتخاذ می‌کرد. ماجرای پرفراز و نشیب فیلم سینمایی «بدوک» در دوره ریاست‌ جمهوری هاشمی‌رفسنجانی دچار چالش‌های فراوانی شد. چالش‌هایی که نتیجه رویکردهای دولت سازندگی نسبت به فقر و محرومیت است.

فیلم سینمایی «بدوک» که در سال 70 توسط مجید مجیدی ساخته شد، سوژه‌ای جسورانه را مورد پرداخت قرار و محرومیت‌های جنوب شرق کشور را به نمایش کشیده بود. این فیلم توسط رئیس دولت وقت (هاشمی‌رفسنجانی) به اتهام سیاه‌نمایی دچار مشکلات فراوان می‌شود. در مقابل این مواجهه رهبر انقلاب بعد از تماشای فیلم درخواست پیگیری مشکلات منطقه را دادند.

مجید مجیدی جلسه دیدار با رهبری درباره فیلم بدوک را این‌طور روایت می‌کند: «این فیلم را به همراه جمعی از هنرمندان و مسئولان در جلسه‌ای که آقا هم حضور داشتند دیدیم. فیلم که تمام شد آقا به شدت برافروخته و ناراحت شدند. این عین عبارت آقاست: «اگر فیلم مبتنی بر درام است که حرفی نیست ولی اگر مبتنی بر واقعیات است من حرف دارم.» آقای سیدمهدی شجاعی که نویسنده فیلمنامه بود گفت متأسفانه مبتنی بر واقعیات است و من هم ادامه دادم که این فیلم فقط گوشه‌ای از واقعیت است و اگر می‌خواستیم همه آن را نشان دهیم فیلم ظرفیت این همه تلخی را نداشت. و باز این عین عبارت آقاست که خطاب به مسئولانی که آن‌جا بودند گفتند: «اگر چنین است چرا به ما نمی‌گویید. چرا به ما گزارش داده نمی‌شود؟» با همین لحن بعدها از ما گزارش خواستند و ما هم گزارش‌های‌مان را مکتوب کردیم و فرستادیم و نخستین نتیجه آن این بود که کل مسئولان آن منطقه عوض شدند.»

...

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: