کد خبر: ۳۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۱
پپ
صفحه نخست » پزشکی

اگر انگشتانتان متورم شدند نترسید. بیشتر اوقات تورم انگشت‌ها خطرناک نیست و ممکن است در اثر رژیم غذایی پرنمک یا گرمای زیاد این اتفاق افتاده باشد. اما تورم انگشت‌ها می‌تواند علت‌های دیگری هم داشته باشد که نباید آن‌ها را نادیده بگیرید، مخصوصا اگر این تورم طولانی شود.

آرتریت روماتوئید یا اوستئو آرتریت

اوستئو آرتریت معمولا افراد سنین بالا را درگیر می‌کند، مخصوصا خانم‌ها، اما آرتریت روماتوئید می‌تواند در هر سنی بروز کند. این دو عارضه می‌توانند موجب تورم مفاصل انگشتان دست شوند و درد و سفتی ایجاد نمایند. اگر مفاصل انگشتانتان متورم و دردناک شده‌اند به پزشک مراجعه کنید.

لنف ادم

لنف ادم عارضه‌ای بلند مدت است که مایعات اضافی در بافت‌ها تجمع پیدا کرده و موجب تورم می‌شوند. اگر گره‌های لنفی‌تان آسیب دیده باشند یا طی درمان سرطان برداشته شده باشند، بیشتر مستعد ابتلا به لنف ادم خواهید بود. افرادی که دچار لنف ادم هستند، کرختی دست‌ها، کاهش انعطاف‌پذیری دست‌ها، تورم و انحنا پیدا کردن دست را نیز تجربه می‌کنند. متأسفانه این عارضه هیچ درمانی ندارد، اما ماساژ‌هایی که به تخلیه‌ لنف کمک می‌کنند می‌توانند از تورم و تجمع مایعات بکاهند.

مصرف دارو

اگر دارو مصرف می‌کنید، ممکن است علت تورم انگشتانتان همین دارو‌ها باشند. دارو‌های دیابت، دارو‌های فشار خون، قرص‌های ضد‌بارداری و استروئید‌ها می‌توانند انگشتانتان را متورم کنند. اگر فکر می‌کنید علت متورم شدن انگشت‌های شما دارو‌هایی هستند که مصرف می‌کنید این موضوع را به پزشکتان اطلاع بدهید.

مشکلات کلیوی

اگر کلیه‌هایتان به درستی کار خود را انجام ندهند، بدن شما مایعات اضافی را در دست‌ها، انگشت‌ها، پا‌ها و قوزک پاهایتان جمع خواهد کرد. افراد دیابتی یا آن‌هایی که فشار خون بالا دارند بیشتر مستعد تورم انگشت‌ها هستند، زیرا دیابت و فشار خون عارضه‌هایی هستند که مشکلات کلیوی ایجاد می‌کنند.

بیماری رینود

این بیماری کمتر شناخته شده است و متأسفانه فقط یک دهم بیماران به دنبال درمان آن هستند. بیماری رینود زمانی روی می‌دهد که رگ‌های خونی نسبت به سرما، واکنش بیش از حد نشان داده که باعث می‌شود بسیار تنگ و باریک شوند. در نتیجه انگشتان دست‌ها و پا‌ها متورم می‌شوند. استرس و سرما از جمله عوامل مستعد کننده بیماری هستند. این بیماری میان زنان شایع‌تر است.

رینود چیزی بیش از احساس سرما در دست و پاست و با سرمازدگی نیز تفاوت دارد. علائم آن نیز با توجه به شرایط بیماری، شدت و مدت زمان آن متفاوت است. اما علائمی شایع در این بیماری وجود دارند از جمله سردی انگشتان دست و پا، تغییر رنگ پوست در واکنش به سرما یا استرس، احساس سوزش و کرختی به دنبال گرم کردن یا از بین رفتن استرس. گاهی اوقات با شروع مشکل، تنها یک یا دو انگشت درگیر می‌شود و لزوما نیز همیشه به یک حالت بروز نمی‌کند. اگرچه رینود اغلب، انگشتان دست و پا را درگیر می‌کند، اما سایر اندام‌ها مانند بینی، لب و گوش‌ها هم ممکن است درگیر شوند. البته لازم به یادآوری است، حمله رینود ممکن است کمتر از یک دقیقه طول بکشد یا ساعت‌ها ادامه پیدا کند.

پزشکان به درستی علت حملات رینود را نمی‌دانند، اما به نظر می‌رسد رگ‌های خونی دست و پا در برابر هوای سرد یا استرس واکنش نشان دهند. گاهی نیز بیماری‌هایی خاص، مشاغل خاص (به عنوان مثال کارهایی که ضربات تکراری و دائمی دارند) و قرار گرفتن در معرض موادی خاص، سیگار کشیدن و استفاده از داروهایی که رگ‌های خونی را تحت تأثیر قرار می‌دهند نیز ممکن است خطر ابتلا به رینود را افزایش ‌دهند. با به کارگیری شیوه‌هایی ساده می‌توانیم حملات رینود را کاهش دهیم و احساس بهتری داشته باشیم؛ به عنوان مثال ترک سیگار، ورزش منظم، کنترل استرس، محافظت از دست‌ها و پاها و کاهش عوامل ایجاد خطر از جمله این موارد هستند.

اسکلرو درما

اسکلرو درما یک بیماری خود ایمنی است که با سفت و سخت کردن بافت پوست، بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تورم انگشت‌ها و دست‌ها یکی از علائم اولیه‌ اسکلرو درما می‌باشد. همچنین ممکن است دچار سفتی و سختی در دست‌ها نیز شود. بیشتر اوقات، تورم صبح‌ها روی می‌دهد، زیرا عضله طی شب غیرفعال است. درمان زود هنگام این بیماری می‌تواند جلوی تشدید آن را بگیرد.

نقرس

آیا می‌دانستید که نقرس می‌تواند مفاصل را هم درگیر کند؟ البته این بیماری بیشتر انگشتان پا، انگشتان دست، قوزک پا و زانو‌ها را درگیر می‌کند. مصرف دارو می‌تواند علائم این بیماری را طی یک حمله کاهش بدهد و جلوی حملات بعدی را بگیرد. بیشتر اوقات تورم انگشتان دست، علامت یک بیماری جدی و خطرناک نیست، اما اگر بیشتر از یک هفته طول کشید، نباید آن را نادیده بگیرید.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: