سحر یوسفی
زمانی که تقویم فصل پاییز و زمستان را رقم میزند، تغذیهها متفاوت از تغذیه فصل گرم تابستان میشود و حتی سلیقه غذایی افراد خود به خود تغییر میکند. به عنوان مثال اکثر افراد از خوردن هندوانه، نوشیدنیهای خنک، لبنیات و سایر غذاهای رایج در فصل تابستان لذت نمیبرند. این تغییر سلیقه غذایی در واقع به مبحث مزاج شناسی بر میگردد و بهتر است به رعایت این اصل توجه ویژهای شود تا سلامتی افراد دستخوش ناراحتی و بیماری نشود. قطعا با رعایت اصول تغذیهای متناسب با هر فصل بدن و جسمی سالمتر خواهیم داشت. در مطلب زیر اشارهای مختصر به بخور و نخورهای متناسب با فصل پاییز و زمستان خواهیم داشت.
ممنوعات غذایی
قبل از هر چیز بهتر است برای مبتلا نشدن به بیماریهای شایع فصل سرما روی برخی از مواد غذایی یک خط قرمز پررنگ بکشیم، از جمله:
نارنگی خصوصا نارنگی ترش، هندوانه، انواع محصولات و فراوردههای شکلات، کاکائو و قهوه، انواع ترشیجات، انواع لبنیات، انواع شوریجات، زیادهروی در مصرف غذاهای سرخ شده، غذاهای چرب، انواع فست فودها، انواع تخمهها خصوصا تخمههای شور.
...