کد خبر: ۳۵۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۶
پپ
مواد مخدر؛ از مقصران حمله‌ قلبی در جوانان
صفحه نخست » پزشکی

شاید تصور کنید بیماری قلبی مشکلی است که سراغ سنین بالا می‌رود و خیال می‌کنید وقتی هنوز برای اولین بار به دنبال شغل می‌گردید یا در اوج جوانی بیشترین فعالیت را دارید نباید هیچ مشکل قلبی پیدا کنید. چون به هر حال، عروق تأمین کننده‌ خون برای قلب باید سال‌های سال کار کنند تا آسیب ببینند و سبب حمله قلبی شوند؛ اما گزارش‌ها نشان می‌دهند حمله قلبی در میان جوان‌هایی که دهه‌ 20 یا 30 عمر خود را می‌گذرانند رو به افزایش است. از طرفی شاید فکر کنید حمله قلبی در سن جوانی منجر به مرگ نمی‌شود چون بدن یک جوان مقاوم‌تر است اما متأسفانه آمار نجات از حمله قلبی در جوانان پایین است. علت این واقعیت جدی می‌تواند این باشد که افراد جوان‌تر معمولا نسبت به علائم خود آن‌قدر مشکوک نمی‌شوند که فورا به پزشک مراجعه کنند. آن‌ها علائم را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند هنوز برای حمله قلبی خیلی جوان هستند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند بیماران 40 ساله و جوان‌تر درست به اندازه‌ افراد 41 سال و بالاتر، در معرض مرگ ناشی از حمله قلبی هستند. بنابراین حمله قلبی در سن پایین هیچ تضمینی ندارد که منجر به مرگ نشود. ضمنا افراد جوانی که دچار حمله قلبی می‌شوند، ممکن است نسبت به بیماران سنین بالاتر، به خوبی تحت مداوا قرار نگیرند؛ زیرا همچنان تصور می‌کنند جوان‌ها به ندرت در اثر حمله قلبی می‌میرند.

چرا حمله قلبی در سنین پایین روی می‌دهد؟

آیا آمار رو به رشد مقاومت به انسولین، چاقی، فشارخون بالا و دیابت نوع دوم، دلیل افزایش تعداد افرادی است که دچار حمله قلبی می‌شوند؟ مطمئنا این عوامل، ریسک فاکتورهای مهمی در بیماری‌های قلبی‌اند و حتی در جوان‌ها و کودکان نیز دیده می‌شوند. اما بر اساس مطالعات، نرخ این بیماری‌ها در افراد جوان و سنین بالاتری که دچار حمله قلبی می‌شوند مشابه است. یکی از فاکتورهایی که می‌تواند نقش داشته باشد، اعتیاد به مواد مخدر است. درصد بالایی از جوان‌هایی که دچار حمله قلبی می‌شوند، از مواد مخدر مانند کوکائین استفاده می‌کنند.

این مطالعه باید هشداردهنده باشد و ما را آگاه کند که حمله قلبی در هر سنی می‌تواند روی بدهد. بیماری قلبی و حمله قلبی، علت اصلی مرگ در کشورهای غربی است. یک باور اشتباه دیگر در مورد حمله قلبی این است که تصور می‌شود این بیماری در میان مردان شایع‌تر است. زنان فقط تا قبل از یائسگی ریسک کمتری نسبت به مردان دارند؛ اما با ورود به نیمه‌ دوم زندگی‌شان، این میزان به هم می‌ریزد و زنان از مردان جلو می‌زنند. متأسفانه زنان نیز مانند افراد جوان‌تر، کمتر به دنبال درمان و اقدام فوری‌اند چون انتظار حمله قلبی یا سکته مغزی را ندارند.

ضمنا زنان بیشتر ممکن است علائم خاصی از حمله قلبی را داشته باشند تا علائم کلاسیکی چون درد در قفسه سینه و تنگی نفس. علائم حمله قلبی در زنان معمولا شامل احساس خستگی، سبکی در سر، بد هضمی، تعریق، تهوع و سایر علائم مبهم می‌شود. خیلی از خانم‌ها علائم حمله قلبی را با مشکلات گوارشی اشتباه می‌گیرند.

تفاوت علائم حمله قلبی بین زنان و مردان

چیزی که خیلی از افراد نمی‌دانند این است که حمله قلبی در زنان جوان می‌تواند با مکانیسم‌های متفاوتی روی بدهد. بیشتر حملات قلبی زمانی روی می‌دهند که پلاکی در دیواره‌ یکی از سرخرگ‌های حامل خون به سمت قلب پاره می‌شود. اما چیزی به نام SCAD یا انسداد عروق کرونر خودبه خودی نیز وجود دارد که عامل حمله قلبی است. در این پدیده، به جای این‌که پلاک پاره شود، دیواره‌ سرخرگ پاره شده و مانع جریان خون به سمت قلب می‌شود.

علل اصلی حمله قلبی در تمام گروه‌های سنی از قرار زیر است:

* سابقه‌ خانوادگی (سبک زندگی، قوی‌تر از این ریسک است!)

* فشارخون بالای کنترل نشده

* چربی غیرعادی خون

* افزایش قند خون یا دیابت نوع دوم

* چاقی

* سیگار کشیدن

* عدم تحرک بدنی

10 عادت خوب برای سلامت قلب همه اعضای خانواده

بیشتر ریسک فاکتورهای حمله قلبی و بیماری‌های قلبی با سبک زندگی قابل تغییرند. بنابراین ما تا حدودی می‌توانیم ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را کنترل کنیم. تغییرات و اصلاحات در سبک زندگی مهم است زیرا جلوگیری از چاقی طی دوران کودکی و نوجوانی می‌تواند ریسک بیماری قلبی را پایین بیاورد. مطالعات نشان می‌دهند چاقی در کودکی، ارتباط قوی با فشار خون بالا و افزایش تری‌گلیسرید در سال‌های بعدی زندگی دارد. تغذیه سالم، ورزش کردن و تحرک داشتن نیز در تمام طول زندگی اهمیت دارد.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: