فرنوش شهابی
مواد لازم
کنگر پاک شده: نیم کیلوگرم
ماست: دو و نیم پیمانه
سیر: یک بوته
نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: نصف پیمانه
گل سرخ برای تزیین
طرز تهیه
ابتدا کنگرها را شسته و به صورت نوارهای درشت به طول 5 سانتی متر یا 2 بند انگشت خرد کنید.
حبههای سیر را با پوست از هم جدا کرده و در ظرفی حاوی آب سرد بریزید و بگذارید چند ساعتی خیس بخورد؛ به این ترتیب، پوست آنها به راحتی جدا می شود. پس از این مدت، پوست آنها را کنده و به صورت ریز رنده کنید. در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس کنگرهای خردشده را به آن اضافه کنید و داخل روغن تفت دهید. پس از اینکه کنگرها سرخ شد، سیرهای رنده شده را همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. برای سرخ شدن سیر حدود 3 تا 5 دقیقه زمان کافی است.
در مرحله بعد، آب را در تابه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید تا کنگرها روی حرارت کم بپزند. سپس در تابه را بردارید تا آب اضافی باقیمانده بخار شود. حالا ماست را اضافه کرده و بگذارید بر اثر حرارت به اصطلاح یک قل بزند. پس از آن، بلافاصله اجاق را خاموش کنید و وقتی که برانی کمی سرد شد، آن را با گل سرخ تزیین کرده و میل کنید.