کندر مزاج گرمی دارد و برای بانوان باردار و اطفال باید با احتیاط مصرف شود.
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف کندر علاوه بر افزایش حافظه برای حفظ جوانی و شادابی پوست مؤثر است.
یونس حیدری محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: کندر از صمغ درخت تولید میشود که کشورهای آفریقای جنوبی، یمن، عربستان و مالزی بزرگترین مراکز تولید کننده کندر محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه کندر طبع گرم و خشکی دارد، اظهار داشت: مصرف کندر با مصطکی(شیرهای زرد رنگ) سبب تقویت لثه میشود، همچنین افراد میتوانند برای جلوگیری از طعم تلخ کندر آن را آسیاب و با عسل مخلوط و صبح ناشتا به اندازه یک حبه قند میل کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: مصرف کندر دهان را خوشبو میکند، همچنین گنجاندن کندر در برنامه غذایی روزانه مبتلایان به قند خون مفید است، زیرا هر بار استفاده از کندر قند خون را به اندازه ۱۰ واحد کاهش میدهد. هر کس چهل شبانه روز کندر، مصطکی و سود کوهی بخورد حافظهاش تقویت میشود.
حیدری در گفتگو با راه دانا با اعلام اینکه مصرف کندر با افزایش گردش خون سبب کمخوابی در افراد میشود، افزود: ترکیب کندر همراه با برگ سنا سبب بهبود و تقویت حافظه میشود.
وی تصریح کرد: زنان باردار از ۲ ماهگی جنین روزانه ۲ حبه و حداکثر تا ۲۰ روز میتوانند کندر بخورند زیرا مصرف بیش از حد این گیاه منجر به بیشفعالی کودک در سنین ۳ تا ۴ سالگی میشود، همچنین استفاده از کندر در زنان شیرده نیز سبب طعم نامطلوبی در شیر آنها مشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف کندر برای مبتلایان به روماتیسم و افراد بلغمی مزاج بسیار مناسب است، روغن کندر بهترین گزینه برای رفع چین و چروک پوست به شمار میآید که برای این منظور افراد باید هر شب قبل از خواب نصف قاشق چایخوری از این روغن را روی گونه و پیشانی خود ماساژ دهند، مبتلایان به آلزایمر و پارکینسون باید به مدت ۴۵ روز از معجون انجدان رومی همراه با کندر و جینسینگ استفاده کنند.
حیدری با بیان اینکه افراد گرم مزاج و مبتلایان به ناراحتیهای قلبی و عروقی، فشار و قند خون باید از مصرف کندر خودداری کنند، توصیه کرد: اشخاصی که تعریق بدنشان زیاد است و افرادی که دچار سنگ کلیه و آفت دهان هستند نیز باید از استفاده از این گیاه پرهیز کنند.