فرنوش شهابی
مواد لازم
میگو: نیم کیلو
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیر خرد شده یا له شده: یک بوته کامل
آرد: 2 قاشق غذاخوری
شنبلیله: 50 گرم
گشنیز: 250 گرم
رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری در صورت تمایل
عصاره تمرهندی: یک پیمانه
نمک فلفل قرمز و سیاه، پودردانه گشنیز، پودر سیر: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا باید میگوها را تمیز کنید و یا از میگوهای آماده شده و بسته بندی استفاده کنید. سپس میگوها را در مقداری نمک و آب جوش به مدت نیم ساعت قرار دهید و بعد آبکشی کنید تا نمک اضافه آن گرفته شود.
در این فاصله تمرهندی را هم در مقداری آب گرم بریزید و با دست کمی آن را له کنید تا نرم شود و بعد آن را صاف کنید. سپس عصار تمر هندی را با آرد مخلوط کنید. گشنیز و جعفری را هم تمیز کنید و بشویید و بعد از اینکه آب آنها خشک شد آنها را کاملا خرد کنید تا ریز ریز شوند.
پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید، کمی بعد از تفت خوردن پیاز سیر خرد شده را هم اضافه کنید و به همراه پیاز سرخ کنید. در همین حین سبزیهای خرد شده را هم اضافه کنید تا با حرارت ملایم به همراه پیاز و سیر تفت بخورند و جا بیفتند. کمی که سبزیها سرخ شدند مقداری آب به داخل آنها اضافه میکنیم تا بجوش بیاید.
ادویهها را هم به همراه عصاره تمرهندی مخلوط شده با آرد به داخل خورش اضافه میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند و جا بیفتند. در 5 دقیقه آخر میگوها را داخل خورشت بریزد تا قلیه میگو آماده شود. اگر هم دوست داشتید به قلیه میگو رب هم میتوانید اضافه کنید. فقط دقت کنید میگو بیشتر از 5 دقیقه در خورش نجوشد چون سفت میشود.