یک رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران راههای تقویت بدن کودکان را از منظر طب سنتی تشریح کرد.
لاله عویدزاده، رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تقویت کودکان اظهار داشت: مصرف عصاره گوشت در تقویت کودکان بسیار مؤثر است.
به گفته وی یک شیوه پخت عصاره گوشت این است که حدود 150 گرم گوشت گوسفندی ترجیحا با استخوان در یک ظرف شیشهای در بسته بگذارید و داخل یک دیگ پر از آب بر روی حرارت قراردهید تا طی چندین ساعت پخته شود به طوریکه عصاره گوشت خارج شود. این عصاره را میتوان به تنهایی یا در پخت غذاهای دیگر استفاده کرد.
وی افزود: مصرف تخممرغ عسلی نیز به تقویت کودکان کمک میکند.
عویدزاده ادامه داد: نخوداب نیز یکی از غذاهایی است که بسیار به تقویت بدن کمک میکند میتوان کمی نخود را که از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کردهاید، با مقدار مناسب آب و یک تکه چوب دارچین و کمی نمک و فلفل خوب پخته به اندازه تحمل، آب را به کودک یا بیمار بدهید. اضافه کردن یک قاشق غذاخوری برنج میتواند در گرفتن نفخ نخود کمککننده باشد. البته میتوان تکهای گوشت ماهیچه نیز به این ترکیب اضافه کرد.
وی بیان داشت: کباب کردن انواع گوشتهای زودهضم مثل گوشت بره، بلدرچین و مرغ در مراحل بعدی موجب تقویت قوا و جسم میشود.
رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: شیربادام نیز بسیار در تقویت بدن کمککننده است به این ترتیب که 10 تا 15 عدد بادام درختی را کمی در آب خیسانده پوست آن را گرفته و با یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل یا شکر در مخلوطکن ریخته شود به ترکیب به دست آمده شیربادام گفته میشود. در این ترکیب از شیر استفاده نمیشود.
عویدزاده اضافه کرد: در این فصل سال استفاده از شلغم و کدو حلوایی در دستور غذاها میتوانند به عنوان آنتیاکسیدان قوی سیستم ایمنی را تقویت کنند.