کد خبر: ۲۶۱۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
پپ
صفحه نخست » عطارباشی

شربت پونه حاوی انواع ویتامین‌هایA ، C، E، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آنتی‌اکسیدان مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها، تیمول و اسید سیتریک است. برای بررسی خواص شربت پونه و این‌که مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در این باره می‌گوید: این شربت بنا بر خاصیت آنتی‌بیوتیکی که در خود دارد عفونت‌های بدن را از بین می‌برد و به رفع عفونت‌های زنان (رحم)، مجاری ادراری و کلیه‌ها کمکی شایان می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شربت پونه بیان کرد: شربت پونه گازهای انباشته شده روده را دفع می‌کند، از بین برنده نفخ و دردهای شکمی است و تأثیری چشمگیر در بهبود سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برونشیت دارد. همچنین آرام‌بخش اعصاب است و به رفع اضطراب، استرس، افسردگی و بی‌خوابی کمک می‌کند. کاهش‌دهنده دردهای عضلانی است و برطرف‌کننده‌ای خوب برای ورم مفاصل است.

عظمایی تأکید کرد: شربت پونه با تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون نقشی مؤثر در تنظیم قاعدگی و تسکین دل‌دردهای ناشی از آن دارد، همچنین به دلیل وجود کلسیم فراوان،‌ به تقویت استخوان‌ها کمک کرده و پوکی استخوان را از بین می‌برد. این شربت برای کودکان در حال رشد، کهنسالان و زنان یائسه نیز بسیار مفید است.

وی تصریح کرد: شربت پونه خلط‌‌آور است بنابراین سرفه، سیاه‌سرفه و عفونت‌های ریوی و سینوسی (سینوزیتی) را برطرف می‌کند، به رفع عفونت دندان و لثه هم کمک می‌کند. همچنین برای مبتلایان به تشنج، اسید‌اوریک بالا و نقرس بسیار مفید است.

این پژوهشگر اظهار کرد: شربت پونه قوای جنسی را تقویت کرده و تأثیری چشمگیر در تقویت و شادابی پوست و مو دارد. شربت پونه به علت داشتن ویتامین‌های‌A ، C‌، E‌، فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌ها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند. فسفر فراوانی که در شربت پونه وجود دارد نقشی مؤثر در کاهش و کنترل فشار خون دارد.

هشدار: مصرف شربت پونه برای زنان باردار ممنوع است.

طرز تهیه شربت پونه

پونه خشک شده را در ظرفی حاوی عرق پونه خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند. سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق پونه را در حرارت ملایم بجوشانید. اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق پونه به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتی‌گراد) برسد. مخلوط گیاه و عرق پونه را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید. شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال بگذارید.

برای تهیه یک لیوان از شربت پونه، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید و بقیه لیوان را آب بریزید. مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید. شربت پونه را می‌توان روزانه سه لیوان (۲ لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: