بیشترین اثر دیده شده از کاسنی در مطالعات بالینی مربوط به اثر این گیاه در محافظت از کبد است
رئیس اداره نظارت و ارزیابی امور فرآوردههای طبیعی ـ سنتی، و مکمل معاونت غذا دارو با اشاره به اینکه گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گلهای آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد میکند که در اکثر نقاط ایران مشاهده میگردد، بیان کرد: گیاه کاسنی را به صورت دمکرده، جوشانده یا عرق میتوان مصرف کرد، این گیاه و هر فرآورده گیاهی دیگر باید از مراکز عرضه معتبر تهیه گردد.
دکتر یاسمن مجبوری تصریح کرد: در طب ایرانی از کاسنی برای کمک به درمان کبدچرب، یبوست، نقرس، رماتیسم استفاده میشود. همچنین باعث کاهش قند خون و از بین رفتن انگلهای رودهای و قارچی میشود. مطالعات نشان داده ریشه گیاه کاسنی علایم سندروم PMS یا همان مشکلات قبل از قاعدگی را کاهش میدهد و باعث تعدیل هورمونها در خانمها میشود.
این مسئول در ادامه یادآورشد: میزان مصرف کاسنی در افراد با توجه به سن، داشتن بیماریهای زمینهای و... متفاوت است که برای درمان بیماریهایی از قبیل کبدچرب باید تحت نظر متخصص طب سنتی مصرف شود. از مصرف کاسنی در دوران بارداری به دلیل زایمان زودرس، دوران شیردهی و کسانی که سنگ صفرا دارند به دلیل تحریک ترشح صفرا باید اجتناب کرد.