دوباره گرم کردن برنج به آن سادگی که شما فکر میکنید نیست. برنج یکی از غذاهایی است که اکثر اوقات به مقدار فراوان درست میکنید و در آخر مقداری از آن باقی میماند که آن را برای نهار روز بعد در یخچال میگذارید.برنج مانده باعث مسمومیت غذایی میشود، اما این مسأله را اکثر مردم نمیدانند و متأسفانه گرم کردن مجدد آن بسیار رایج است.
شروع
دوباره گرم کردن برنج به آن سادگی که شما فکر میکنید نیست. برنج یکی از غذاهایی است که اکثر اوقات به مقدار فراوان درست میکنید و در آخر مقداری از آن باقی میماند که آن را برای نهار روز بعد در یخچال میگذارید. فکر میکنید این کار مشکلی ندارد چرا که برنج همان طعم روز قبل را دارد، بر خلاف سیبزمینی سرخشده که در صورت ماندن در یخچال طعم آن تغییر میکند. اما اکثر مردم نمیدانند برنج مانده به شدت این قابلیت را دارد که شما را دچار مسمویت کند.
راه دیگری برای دوباره گرم کردن برنج وجود ندارد، اما طریقه نگهداری از برنج را بعد از اولین پختن میتوان تغییر داد. برنج نپخته دارای سلولهایی است که میتوانند به سرعت باکتری با نام باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) تولید کنند. باسیلوس سرئوس میتواند باعث مسمومیت غذایی شود و این باکتری میتواند حتی پس از پخته شدن برنج هم روی آن باقی بماند.
مشکل زمانی رخ میدهد که شما برنج را درست بعد از پختن در دمای اتاق قرار میدهید. زمانیکه برنج در دمای اتاق قرار میگیرد، هاگها میتوانند رشد کرده و به باکتری تبدیل شوند و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه خوردن این برنج در روز بعد باعث بروز مسمومیت غذایی میشود.
احتمالا متوجه شدهاید که هر چه مدت طولانیتری بعد از پختن برنج در محیط بیرون بماند، احتمال مسمویت با آن بیشتر خواهد بود. خدمات سلامت بینالملل توصیه میکند برنج را بعد از پختن بیشتر از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر چه زودتر آن را در یخچال قرار دهید.