کد خبر: ۱۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸
پپ
صفحه نخست » عطارباشی



سحر یوسفی

قسمت سوم

چای نقش مؤثری در آرام کردن اعصاب و احساسات ما دارد. به خصوص در فصل سرد زمستان چای بیشتر می‌چسبد. در این مجال شما را با انواع چای‌های سنتی آشنا می‌کنیم.

چای گل گاوزبان و سنبل‌الطیب

خواص: خواب‌آور، آرامبخش اعصاب، پایین آورنده فشار خون، رفع خشونت نای، سینه، تنگی نفس، گلو درد، مقوی دماغ، معده و کبد سرد، افزایش ترشح ادرار، ضد سردردهای عصبی، درد کلیه، قولنج، اسپاسم، تشنج، صرع، سودا، صفرا، وسواس و سنگ کلیه

طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری(یک مشت)گل گاوزبان + یک قاشق غذا خوری(یک مشت کوچک) سنبل الطیب + دو لیوان آب جوش + نبات، نیم ساعت دم بکشد تا به رنگ قرمز آلبالویی در آید.

چای زیرفون

خواص: آرام بخش، ضد ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زکام، غلظت خون، استفراغ، رماتیسم، آرتروز، نقرس، سیاتیک

مصرف زیاد موجب پایین آمدن فشار خون خواهد شد.

هشدار: برای خانم‌های باردار ممنوع است.

طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری زیرفون + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشد سپس با شعله غیرمستقیم به مدت طولانی دم بکشد تا خوب رنگ بیندازد.

چای بادرنج‌بویه

خواص: مقوی قلب واعصاب، خونساز، تقویت کننده سلول‌های مغز، فوق‌العاده آرامبخش، محرک معده، خواب آور، نشاط آور، ضد صدای گوش، تشنج، اسپاسم، بیماری‌های کلیوی، بوی بددهان و خواب‌های وحشتناک(چای مورد علاقه حضرت علی‌علیه‌السلام)

طرز تهیه: یک قاشق چای‌خوری بادرنج‌بویه + دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.

چای بادرنج‌بویه و زیرفون

خواص: تقویت قلب و اعصاب، خواب‌آور، نشاط‌آور، آرامبخش، خونساز، ضد بوی بددهان، خواب‌های وحشتناک، بیماری‌های کلیه، صدای گوش

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری زیرفون + یک قاشق مرباخوری بادرنج‌بویه + دو لیوان آب جوش، باشعله مستقیم و ملایم حدود یک ساعت بجوشد سپس با شعله غیر مستقیم دم بکشد.

چای به لیمو و زیرفون

خواص: آرامبخش، کاهش دهنده فشار خون، تقویت حافظه و معده، خواب‌آور در شب، تب‌بر، شستشو دهنده کلیه، ضدسرماخوردگی، تشنج، نقرس، رماتیسم، سردرد و سرگیجه، ناراحتی‌های عصبی، میگرن، غلظت ‌خون، آسم، اسهال، سینوزیت، صدای گوش و خستگی بدن.

طرز تهیه: یک مشت بزرگ زیرفون + یک مشت کوچک به لیمو + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم و ملایم، حدود یک ساعت بجوشد، سپس با شعله غیرمستقیم دم بکشد.

چای دارچین

خواص: ادرارآور، مفرح، محرک اعصاب، تقویت معده، کبد، قوه‌باه،قلب و عروق؛کاهش درد کمر و مفاصل، تسریع جریان خون، نیرو بخش، باز کننده انسداد مجاری، پاک کردن سینه و حنجره، بالا بردن فشار خون، ضد اخلاط رطوبتی، پا‌درد‌های رطوبتی، سرفه‌های رطوبتی، دلهره، بوی بد دهان، دردهای استخوانی، دیابت، سردی بدن

هشدار: برای زنان باردار مضر است.

طرز تهیه: چند عدد چوب دارچین + دو لیوان آب سرد با شعله مستقیم آرام جوش آورده سپس با شعله غیر مستقیم دو الی سه ساعت دم بکشد تا به رنگ آلبالویی درآید.

چای زنجبیل

خواص: تقویت، حافظه، قوه‌باه، جهاز هاضمه، معده، قوای رییسه بدن؛ خونساز، تنظیم ادرار، خلط‌آور، ملین، درمان اسهال ساده و خونی، مانع بروز سرطان، کاهش چربی خون، بالا بردن فشار خون، مفید برای قطع حیض؛ ضد ضعف اعصاب، رطوبت مزاج، بلغم، درد مفاصل، بیماری‌های مفصلی، کمر درد، مسمومیت غذایی، سرفه، تهوع و آشفتگی در مسافرت و انعقاد خون.

هشدار: زیاده‌روی در مصرف باعث فشار خون و ضعف نیروی جنسی است.

طرز تهیه: نصف قاشق چای‌خوری زنجبیل(بسته به ذائقه خود) در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را گذاشته تا حدود ده دقیقه بماند سپس با کمی عسل مخلوط کرده، میل نمایید.

چای زعفران

خواص: منضج و مصلح عفونت بلغمی، محرک نیروی جنسی و قوای مفزی، مفرح، نشاط‌آور، خنده‌آور، ادرارآور، خلط‌آور، آرامبخش، مقوی کبد و جهاز تنفسی، آشامیدن یک مثقال آن جهت تسریع در زایمان، تسکین آسم و سیاه سرفه، ضد سرفه، حساسیت و کرم خوردگی دندان

چای نعناع

خواص: لطیف کننده خون، مفرح و مقوی قلب، مسکن ناراحتی‌های گوارشی، کمک به هضم غذا، مقوی اعصاب معده، بادشکن، اشتهاآور، دفع صفرا، پاکسازی و تقویت کبد و طحال، برای سرماخوردگی و بیماری‌های حلق و گلو (از پونه قوی‌تر است) ضد نفخ، سکسکه، تهوع، اسهال، دل پیچه، بواسیر، دردشکم، تب

طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + سه لیوان آب جوش با شعله غیرمستقیم دم بکشد.

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: