مواد لازم
برنج: 3 ليوان
لپه: يک ليوان
کشمش پلويي: 250 گرم
زرشک: 75 گرم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
گوشت گوسفند يا فيله گوساله: 300 گرم
رشته پلويي: 200 گرم
پياز داغ: 2 تا 3 قاشق غذاخوري
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
زيره سياه: يک قاشق چايخوري (به دلخواه)
روغن: به میزان لازم
مواد لازم براي ته ديگ: (در صورت دلخواه)
زعفران دم کرده: يک قاشق چايخوري
ماست معمولي: يک ليوان
زرده ي تخم مرغ: يک عدد
طرز تهیه
ابتدا دورن قابلمهاي يک تا دو قاشق روغن ميريزيم و روي حرارت داغ مي کنيم. گوشت را در روغن کمي تفت مي دهيم، پياز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه ميکنيم، پس از 1 تا 2 دقيقه دو ليوان آب به آن ميافزاييم و درب قابلمه را مي گذاريم تا بپزد در انتهاي پخت گوشت، نمک را به آن اضافه ميکنيم. لپه را با دو ليوان آب ميجوشانيم و پس از دو دقيقه در آبکش ميريزيم (با اين کار نفخ لپه گرفته ميشود) و بعد دوباره با يک ليوان آب و کمي نمک ميگذاريم تا بپزد .برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خيس کردهايم در آب جوش ميريزيم چند دقيقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه مي کنيم و بعد از يکي دو جوش در آبکش ميریزیم.
در قابلمهاي کمي روغن مي ريزيم و رو ي حرارت داغ ميکنيم. در کاسهاي ماست و زعفران دم کرده و زرده تخممرغ را با يک تا دو کفگير برنج مخلوط کرده، ته قابلمه ميريزيم (برنج به حدي باشد که مايع ته ديگ نه خيلي شل و نه خيلي سفت شود). بقيه برنج را روي آن ريخته و دم ميکنيم .
کشمش و زرشک را جداگانه با مقدار خيلي کم روغن سرخ ميکنيم و 4/1 از هر دو را با هم مخلوط و 3/1 بقیه را براي تزئين کنار ميگذاريم .بعد از اينکه برنج دم کشيد، روي آن زعفران دم کرده ميريزيم، گفتني است که اين پلو تقريبا زعفراني است .هنگام کشيدن در ديس لا به لاي آن مخلوط کشمش و زرشک را ميريزيم و سطح روي برنج را برنج ساده ميريزيم تا بتوان طبق سليقه تزئين کرد .