کد خبر: ۱۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴
پپ
صفحه نخست » عطارباشی


سحر یوسفی

یکی از ارکان اساسی در راستای سلامتی و تندرستی تغذیه مناسب است و یکی از بخش‌های تغذیه مربوط به آداب غذا خوردن و نوشیدن می‌شود. منظور از آداب این است که چه غذایی را به چه میزان و با چه غذای دیگری مصرف کنیم. در طب سنتی قانون‌هایی وجود دارد که بر اساس آن باید ترتیب وقت غذا مشخص باشد. منظور از ترتیب وقت غذا این است که چه غذایی را به دنبال چه غذای دیگری می‌توان مصرف کرد تا بدون عارضه باشد.

طب سنتی متکی بر اطلاعات و دانستنی‌هایی در زمینه چگونگی مصرف گیاهان برای درمان بیماری‌ها و مصرف صحیح مواد غذایی است و بخشی از آن بر پایه باورها و تجربیات مردم در فرهنگ‌های مختلف است. چند نکته اساسی که باید بدانیم این است که فرد باید به صورت فیزیولوژیک عمل کند یعنی تا احساس گرسنگی نکرده نباید غذا بخورد. اگر تشنه یا گرسنه بود نباید به یک‌باره میزان زیادی غذا بخورد یا آب بنوشد. یکی دیگر از قوانین در طب سنتی، مسأله مزاج است. هر فردی در هر سنی مزاج خاص خود را دارد و فرد هر غذایی که می‌خواهد بخورد باید ملاحظه سنش و فصلی که در آن هست را بکند. اجتناب از خوردن نان گرم و آشامیدن آب سرد بعد از آن، اجتناب از خوردن غذاهای سریع‌الهضم بعد از غذاهای دیرهضم، اجتناب از خوردن همزمان دو غذای گرم یا سرد یا لزج (شل کننده دفع) یا قابض (قبض کننده دفع) یا نفاخ از جمله این قوانین است. به این نکات توجه کنید:

· خوردن خربزه بعد از گوشت اشتباه است. گوشت غذایی دیرهضم است و نیاز دارد تا در دستگاه گوارش کار بیشتری روی آن انجام شود در حالی که خربزه، غذایی زودهضم است. وقتی این دو خوراکی همزمان یا پشت سر هم مصرف می‌شوند، هضم گوشت دچار مشکل می‌شود. البته خربزه با گوشت فرایندی ایجاد نمی‌کند، بلکه خربزه در دستگاه گوارش سریع‌تر هضم می‌شود در صورتی که گوشت هنوز نیاز به هضم شدن دارد. این تداخل بر دستگاه گوارش اثر منفی می‌گذارد و در صورت تکرار در درازمدت فرد را دچار عارضه می‌کند.

...

نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: