فرنوش شهابی
مواد لازم
نخود پخته شده: دو فنجان
ارده: نصف فنجان
روغن زیتون طبیعی: 4/1 فنجان
سیر تازه و پوست کنده: دو حبه
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
زیره سبز: یک قاشق چایخوری
آب لیموی تازه: یک عدد
چند پر جعفری: برای تزئین
طرز تهیه
تمام موادی را که در بالا ذکر شده به جز جعفری در یک دستگاه مخلوطکن برقی ریخته و به اندازهای که یک پوره نرم به دست آید هم میزنیم. در این زمان میتوانیم با مزه کردن پوره چاشنیهایی را که احساس میکنیم بیشتر لازم هستند بیفزاییم. حتی میتوان در صورت نیاز کمی آب لیموی تازه دیگر اضافه کرد. هنگام تزئین حمص نیز میتوانید بنا بر سلیقه خودتان و شکل ظرفی که در آن خوراک را سرو میکنید به پوره شکلهای ویژهای بدهید مثلا در وسط آن حفرهای ایجاد کنید و اندکی روغن زیتون و احیانا چند عدد حبه زیتون سیاه یا سبز نیز قرار بدهید.
نکته: نخود پخته شده باید آب آن کاملا گرفته شده باشد. میتوانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. ولی در هر صورت باید بگذارید تا آب آن گرفته شود. معمولا نخودها را پوست نمیگیرند ولی اگر پوست تک تک آنها را بگیرید پورهای لطیف و دلچسبتر خواهید داشت...